Coenen vs. Cyborg – Judgment Day

cyborg_vs_coenen.0_standard_730.0

De tijd om de heerschappij van Cristiane ´Cyborg´ Santos te beëindigen is aangebroken. Marloes ´Rumina´ Coenen zal zaterdag tijdens Invicta de grootste partij van haar carrière vechten. In het eerste gevecht was Cyborg te sterk voor Coenen. Nu drie jaar later krijgt Nederlandse haar kans op wraak en een legendarische status.

Voor beide vrouwen staat er veel op het spel. Vooral de druk die Coenen zichzelf met dit gevecht heeft opgelegd vereist dikke spierballen. Daar heeft Rumina dan ook werk van gemaakt. De extra uren die Marloes in het krachthonk doorbracht, worden zichtbaar op haar lichaam gedragen. Coenen is zichtbaar sterker dan ze ooit is geweest, maar haar kracht zal waarschijnlijk niet matchen met de power van Cyborg. Hoewel bij de fans de gun-factor voor de Nederlandse vechtster bizar hoog ligt, zijn de geschatte kansen op succes tegen de Braziliaanse bijzonder laag.

Een armoedige 26% van de stemmen op de pol van het Sherdog forum. Laten we maar hopen dat Marloes de partij tussen Anderson Silva en Chris Weidman heeft gezien. Tegen de verwachtingen in maakte Weidman een eind aan de dictatuur in de middleweightdivisie. Aan alles komt een eind. Ook aan de dominantie van Santos. De kans om het Cyborg tijdperk abrupt te kunnen stoppen bestaat altijd. Chris Weidman deed het afgelopen weekend. Marloes Coenen krijgt zaterdag 13 juli 2013 haar kans om nieuwe historie te schrijven. Een in leer verpakt portie knokkels vol op die dikke neus van Cyborg Santos laten ploffen, kan al voldoende zijn. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Als die vuisten van Marloes maar naar tevredenheid de plaats van bestemming bereiken.

Hopelijk richt Marloes ‘Rumina’ Coenen een hoop zichtbare schade aan de schedel van Cyborg. Misschien kan ik Cristiane ‘Cyborg’ Santos dan eindelijk onderscheiden van Wanderlei Silva.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=H23YHvOETWE’]

Geef een reactie