Mousasi baalt van stoelendans

4 april 2013
By

Onbekende Latifi nieuwe tegenstander

Gegard Mousasi is geen blij man. Dat was hij wel toen het gevecht met Alexander Gustafsson werd aangekondigd. Laatsgenoemde moest echter verstek laten gaan door een wond die hij had opgelopen in training. Een tombola van berichten over de nieuwe tegenstander van de Armeense Nederlander was het gevolg.

Mousasi2

Vitor “TRT” Belfort liet via twitter weten dat hij wel trek had in een potje knallen met de oud Strikeforce kampioen. Prima plan, aldus Mousasi. Maar om redenen die tot nu toe onbekend zijn ging deze krachtmeting, die een waardig vervanger was geweest voor het originele main-event, niet door.

Braziliaanse humor

Hierna was het de beurt aan Braziliaan nummer 2, good-old Wanderlei Silva, om een duit in het zakje van Gegard te doen. Via de social media liet hij de harten van vechtfans over de hele wereld sneller doen kloppen door te suggereren in te vallen voor de geblesseerde Zweed. Niets bleek minder waar. Het was een 1-april grap. Ééntje die niet door iedereen gewaardeerd werd.

UFC news my guys fight Saturday agains Musasi!!! What you think? UFC just contact me about Saturday,UFC acabeu de me ligar o que acha?

— Wanderlei Silva (@wandfc) 1 april 2013


Wat doe je dan als UFC? Zoals vaker het geval is met evenementen in Europa, leent de card zich niet voor een andere main-event. Daarvoor zijn de overige gevechten simpelweg te licht. Om de Zweedse fans enigszins tegemoet te komen is landgenoot Ilir Latifi (7-2 MMA, 0-0 UFC) van stal gehaald om te redden wat er te redden valt. Tot ongenoegen van Mousasi.

Met een overwinning schiet hij qua prestige nul komma nul op. Hoogstens een aardig zakcentje plus misschien een fight-, submission- of knockout of the night bonus. Maar mocht Mousasi om wat voor reden dan ook het gevecht verliezen, dan is een titelgevecht ver weg. Heul heul heul ver weg. Om dan je weg naar de top terug te vinden vergt veel motivatie. En laat dat nou net niet Mousasi’s sterke punt zijn…

Tags: Gustafsson, Latifi, Mousasi,

3 Responses to Mousasi baalt van stoelendans

 1. mmacentral on 4 april 2013 at 19:55

  Inderdaad! Hier schiet Mousasi geen fluit mee op. Was het overigens niet zo dat het heel moeilijk ging worden om een buitenlander (lees: niet-Zweed) aan het vechten te krijgen op korte termijn, en dat daarom Latifi mag aantreden?

  Reply
  • Colin on 4 april 2013 at 20:18

   Klopt. En je kunt je afvragen wiens “schuld” dat is. De UFC, omdat ze niet een ander high profile LHW gevecht op papier hadden staan? Of omdat ze niet iemand achter de hand hebben gehouden (Manhoef bijvoorbeeld, als hij niet voor One FC had hoeven vechten). Maar het is echt zonde. Europa heeft al niet vaak goede cards, en dan gebeurt dit ook nog eens…

   Reply
 2. mmacentral on 4 april 2013 at 22:31

  Inderdaad, eeuwig zonde. Lose-lose fight ook voor Mousasi, die niets wint al slaat ie Latifi binnen 1 seconde KO. Stel je voor dat er een Tim Sylvia – Ray Mercer scenario uitkomt…dan beter een straffe test in Gustafsson. Een van de weinige gevechten waarvan ik nu zou zeggen; verzet maar naar een andere datum.

  Reply

Geef een reactieOpinie