Top 5: Wie past de kroon van Rico Verhoeven?

5 december 2015
By

Rico Verhoeven kijkt sip

Rico Verhoeven maakte tijdens Glory 26 in zijn vaderland korte metten met de Fransman Benjamin Adegbuyi. De vraag rijst nu of we prins Rico al moeten kronen tot King of kickboxing. We kijken even hypothetisch naar eventuele tegenstanders die Verhoevens koninklijke heerschappij kunnen vernietigen.

5. Andrey Gerasimchuk

Andrey wie? Andrey Gerasimchuk. Nog nooit van gehoord? Foei! In begin 2015 was Gerasimchuk even het mannetje toen hij als een dikke vette underdog Rico Verhoeven bij de strot had en niet meer losliet. Hij gaf de prins zelfs een vers rood vakje op zijn Wikipedia pagina. Iedereen die Kunlun een beetje volgt wil weten of de Wit-Rus dat kunstje kan herhalen. Maar omdat zijn prestaties verre van vlekkeloos zijn en omdat hij recentelijk nog gebeukt is door Hesdy Gerges, krijgt Andrey Gerasimchuk plaats 5.

4. Daniël Ghita

Mogelijk de beste kickbokser van de wereld? Check! KO power in knokkels, knieschijven en scheenbeenderen? Check! Voormalig agent bij de Roemeense geheime dienst? Check! Aardige vent? Check!

Ghita heeft alles in huis om Rico tandjes te laten tuffen. Hij heeft het alleen nog niet gedaan, terwijl hij de kans wel heeft gehad. In de finale van het titeltoernooi van Glory was de Nederlander wat frisser dan de Roemeen. Verhoeven pakte verdiend maar niet beslissend de wereldtitel. De rematch was ook iets wat alle schreeuwroemenen heel snel zijn vergeten. Daarom slechts plek 4 voor de man die zonder schaamte een cape kan dragen als hij misdaad zou bestrijden.

Errol Zimmerman3. Errol Zimmerman

Net als Gerasimchuk is het Zimmerman al eens gelukt om Verhoeven te verslaan. In Leeuwarden onder de banner van good old It’s Showtime zorgde The Bonecrusher voor vuurwerk en liet zijn opstoot als een lawinepijl uit elkaar knallen op de kin van Verhoeven. In de rematch was het wederom een explosie, maar dan in de knie van Errol. Hierdoor staat het formeel gezien op 1-1. Een plek in de top 3 heeft hij zeer zeker wel verdiend. Hij kan een slordige 110 kilo kryptonite zijn voor Verhoeven, maar door zijn wisselende resultaten blijft hij echter steken op de derde plaats.

Gokhan_Saki2. Gökhan Saki

Dat je niet perse groot en zwaar hoeft te zijn om groot en zwaar te verslaan heeft Gökhan Saki al keer op keer bewezen. Voor Saki vormen snelheid, precisie, kracht en volume de inhoud van de gifbeker voor de huidige koning.

In hun vorige ontmoeting kreeg Saki onterecht acht tellen van de ringleider. The Rebel riep een paar keer hondenlul naar de scheids, verloor zijn hoofd en vocht de rest van de partij als een hooligan. De wet van Murphy bracht de overwinning naar Verhoeven, die zich vervolgens het hele Glory Grand Slam toernooi tot zich nam. Het blijft speculeren, maar met een andere scheidsrechter had de scepter zomaar naar Saki kunnen gaan.

Nu is het hopen dat Glory en Gökhan er samen nog uitkomen. Saki is namelijk een knokker die het zwaargewicht kickboksen weer wat schwung kan geven en Verhoeven vs. Saki is wat we allemaal wel weer willen zien.

Badr Hari1. Badr Hari

Dualiteit is iets wat de mensheid al millennia fascineert. Licht en donker. Goed en kwaad. God en Satan. Maar ook Rico Verhoeven en Badr Hari. Het gevecht tussen twee totaal verschillende verschillende persoonlijkheden met ontzettend veel gelijkenissen. In veel opzichten is Badr de kwaadaardige versie van Rico. Verhoeven is geliefd om zijn persoonlijkheid maar hij wordt door velen gehaat om zijn vechtstijl. Daarentegen wordt Hari gehaat om zijn daden buiten de ring, maar bejubelt men zijn stijl wel. Qua prestaties ontlopen Hari en Verhoeven elkaar niet zoveel. Verhoeven is alleen de huidige kampioen in Glory en Badr heeft zijn kansen op die titel in die skybox aan gort getrapt.

Hoogstwaarschijnlijk gaan we Verhoeven vs. Hari nooit zien. Hari moet nog een poosje brommen en kondigde nogmaals aan dat hij ermee stopt. Ook werkt de top van Glory niet echt mee om Badr een baantje te gunnen. Allemaal ethische bedrijfsvoering van de promotie wegens het gewelddadige verleden van Bad Boy Badr. Toch als je als matchmaker alleen kijkt naar de esthetische waarde van een potentieel nieuw gevecht, dan staat Badr op nummer 1 om het tegen Rico op te nemen. En The Prince of Kickboxing wordt pas koning als hij The Dark Prince of Kickboxing heeft verslagen.

Nu maar hopen dat weer een andere koning, die van Marokko, ons Badrtje immuniteit kan geven. Misschien dat er tegen die tijd bij Glory iemand rondloopt met een beetje zakelijk instinct. Het hoeft niet altijd even netjes te zijn als het om business gaat. Daar heeft Glory in het Golden Glory tijdperk ook geen moeite mee gehad.

Honorable mentions

Ismael Londt, Tyrone Spong, Patrice Quarteron, Hesdy Gerges en Jamal Ben Sadik.

Mis je nog een naam? Of ben je het ergens niet mee eens? Vermeld het in een reactie hier onderaan de pagina. Schroom overigens niet ons de huid vol te schelden. Wij lezen het waarschijnlijk toch niet.

Tags: Andrey Gerasimchuk, Badr Hari, , , , ,

Geef een reactieOpinie