Glory’s voorzichtige inzet in New York

26 april 2013
By

Glory-New-York

Glory World Series heeft plannen gemaakt om de VS te veroveren. Zonder een echt opvallend gevecht wordt het nog een kunst om de Amerikanen direct verknocht te maken aan het kickboksen. Desalniettemin serveert de kickboksgrootmacht op 22 juni in New York een voortreffelijk voorafje in de vorm van een toernooi. 

Poster Glory 9 fake

False advertising?

De poster voor het evenement in Manhatten lijkt vooral te zijn gevuld met een grote hoop bullshit. Tyrone Spong neemt een prominente plek bezet op het affiche, maar The King Of The Ring knokt ongeveer week eerder een MMA-partijtje in World Series of Fighting (WSOF).

De officiële publicatie op Gloryworldseries.com ziet er een stuk soberder uit. Geen grote namen die in een goede reeks zitten. Daniël Ghita moet vooral de kar trekken. De voormalig agent van de Roemeense geheime dienst neemt het op tegen de Fransman Brice Guidon. Beide heren staan echter niet op de poster.

Ouderwetse kickboksoorlog als main event

Ghita vs. Guidon is echter een superfight en geen hoofdgevecht. Voor de main event is dat namelijk wat aan de magere kant. De grande finale is namelijk een ouderwetse kickboksoorlog tussen acht mannen van rond de 95 kilogram.

Glory Light Heavyweight Slam zal ongetwijfeld veel stof doen opwaaien in het wilde westen. Dat is Glory ook wel verplicht nu hun kickboksgeweld door CBS naar de kijkbuisjes van de Amerikanen wordt gezonden. De vraag is echter of het toernooi op zichzelf aantrekkelijk genoeg is om de gewenste bezoekers en kijkers te verleiden.

De divisie tot 95 kg is ook niet de meest bekende afdeling van Glory. De internationale bekendheid zit toch echt bij de zwaargewichten. Een superfight met de aansprekende namen kan voor flink wat exposure zorgen. Alleen gaat Glory met de geplande superfights de hartjes van de Yankees niet stelen.

Om de Amerikaanse rikketikkies sneller te doen laten bonzen, moet je als nieuwkomer met een paar flinke knallers komen. Met de diepste respect voor Daniël Ghita, maar de Roemeen heeft zijn laatste partij verloren op KO van Gökhan Saki. Ghita en de Guidon verloren daarvoor beiden van Semmy Schilt. Ze missen duidelijk momentum. Zo blijft Glory 9 voorlopig verstoken van een echte publiekstrekker.

Definitieve doorbraak op de lange baan

Het is daarom geen idiote gedachte dat Glory nog even wacht met de definitieve doorbraak in de VS. Het is begrijpelijk dat je als promotor niet elke keer all in kunt gaan met je vechters. De matchmakers zijn beperkt in hun keuzes in de top door de toenemende frequentie van events. Daarom is het nog wel jammer om te zien dat die noodzakelijke zuinigheid juist in The Big Apple tevoorschijn komt. Zo krijgt kickboksen namelijk niet de kans om de internationale erkenning te krijgen, die de sport wel verdient.

Het gedroomde hoofdgevecht voor een definitieve doorbraak van Glory in de VS, moet eigenlijk wel de naam Tyrone Spong bevatten. De media-aandacht die de Surinamer krijgt sinds hij met Rashad Evans traint, kan Glory helpen aan gratis reclame. Zodra de Amerikaanse MMA-verslaggevers erop duiken, brengen ze al die ‘fans’, die doorgaans de UFC-arena’s met gefluit vervuilen, misschien wel op een idee. Als je alleen maar beukwerk wilt zien, kun je beter een kaartje voor Glory kopen. Helemaal als Tyrone Spong tegen Gökhan Saki of Semmy Schilt voor de titel gaat vechten. Maar dat is allemaal toekomstmuziek.

Wie komen nog in aanmerking?

Geen Tyrone Spong, Gökhan Saki of Semmy Schilt op het programma. In ieder geval heeft Glory straks haar kruit niet verschoten. Glory is keeping it real! En dat verdient ook restecp! Uiteindelijk is het toernooi de hoofdzaak. Hiervoor zijn de volgende zes namen bekend gemaakt. Brian Collette (VS), Danyo Ilunga (Duitsland), Filip Verlinden (België), Mourad Bouzidi (Tunesië), Steve McKinnon (Australië) en Koichi Watanabe (Japan).

Dat betekent dat er nog twee plaatsen beschikbaar zijn. Daar kun je natuurlijk heel kritisch voor werven en selecteren. Maar het beste is om het publiek een potje Oud-Hollands kleunen te geven. Dat kun je prima aan Michael Duut overlaten.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=_TdDHK1vNW4′]

Tags: Brice Guidon, , , ,

Geef een reactieOpinie