Werdum verslaat Hunt met ode aan Bonjasky

19 november 2014
By

Werdum knees HuntEn de nieuwe interim titelhouder in de zwaargewicht-divisie van de UFC is Fabricio Werdum. De Braziliaan sprong zijn knie in de snufferd van Mark Hunt. Het was een ‘flying knee’ à la Remy Bonjasky.

Het was echter Mark Hunt die tot het einde het gevaar bracht. Keer op keer mepte de Australiër er gecontroleerd en nauwkeurig op los. In de eerste ronde scoorde Hunt zelfs een knockdown en een takedown. Het is alleen de vraag hoeveel schade Hunt werkelijk aanrichtte. Nooit is het zeker hoe oprecht Fabricio Werdum tegen de vlakte gaat. De Brazillian Jiu Jitsu kunstenaar staat bekend om zijn ‘fainting goat’ tactieken. Daarmee lokt hij zijn tegenstanders naar een horizontale positie, om ze daar naar de tering te wurgen.

Zonder zijn uitmuntende wurg en klem skills kan Werdum tegenwoordig ook een badass zijn. Mark Hunt is één van de vier niet Nederlandse K-1 World Grand Prix winnaars*. Nu Werdum hem op zijn eigen terrein heeft verslagen, is de Braziliaan misschien wel UFC’s meest complete zwaargewichten. Helemaal nu de flying knee als fatality aan het arsenaal van de Braziliaan is toegevoegd. Werdum springt terecht naar de top met zijn ode aan ‘The Flying Gentleman’.

Op aanvraag van Fabricio Werdum sluiten we dit verhaal visueel af met de O.G. van de flying knee… Remy Bonjasky! Goed opletten Cain!

* Andere niet Nederlandse K-1 World GP winnaars zijn Branko Cikatic, Andy Hug en Mirko Cro Cop.

Tags: , , , ,

Geef een reactieOpinie