De liefde tussen Dana en Alistair: “Eem over…”

Zijn knokkels zijn nog gevoelig van het veelvuldige contact met Frank Mir’s schedel. Toch kreeg The Reem alweer een volgend aanbod om de kooi in te stappen met voormalig kampioen Junior Dos Santos; een potje dat al veel langer op de verlanglijst van tante Dana staat. Of het nu ging om 5 ronden ergens in Brazilie of 3 ronden iets noordelijker maakte de kale dictator niets uit. Het besluit van Alistair om hier niet op in te gaan kon niet op begrip rekenen: “Alistair wants nothing to do with Junior. He’s ducking him.”

Overeem

Uitgerekend op Valentijnsdag begint het toch al geplaagde huwelijk tussen The Reem en de UFC scheuren te vertonen die niet zouden misstaan in een willekeurig huis in Loppersum. Overeem is duidelijk in zijn redenatie: hij heeft last van een blessure en zolang hij niet weet wanneer hij hiervan hersteld is, neemt hij geen gevecht aan. White denkt echter dat zodra Dos Santos een ander gevecht toegewezen krijgt, de blessure van onze landgenoot miraculeus verdwenen zal zijn. Kortom, Alistair is bang.

Het is altijd al een stoplichtrelatie geweest. Voordat Overeem ingelijfd werd door de UFC, was White niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Na de overname van Strikeforce was de K-1 kampioen ineens “a title contender”. Door de overwinning op voormalig kampioen Brock Lesnar bereikte de liefde haar hoogtepunt; Alistair kon wel eens de beste zwaargewicht zijn die ooit de octagon is ingestapt.

Zo snel als de liefde kwam, zo snel verdween ze ook weer. Een positieve drugstest, een schorsing en 2 nederlagen verder moest de Nederlander zelfs vrezen voor zijn plek. Met een ietwat veilig vechtplan tegen jiu-jitsu expert Frank Mir wist hij dankzij een unanieme beslissing zijn emplooi te verlengen. Alistair heeft dan ook geen haast met het boeken van zijn volgende gevecht en bestrijdt de woorden van zijn baas, die er overigens niet vies van is zijn werknemers publiekelijk te bekritiseren.

Publiciteit of werkelijkheid? Waarschijnlijk een beetje van beide. De polariserende kaalkop probeert wel vaker de media te gebruiken om vechters onder druk te zetten een gevecht aan te nemen. En deze soaps hebben gunstige bijeffecten; ze zorgen op korte termijn voor headlines, opschudding, discussie en dus relevantie. Het is daarentegen de vraag of de lange termijn effecten net zo gunstig zullen zijn…

Laat een bericht achter