Glory 11 is tha bomb

De matchmakers van Glory World Series hebben een aanslag op de VS gepland. Op 12 oktober wordt Glory 11 tot ontploffing gebracht in Chicago. De schokgolf van de explosie zal, door het hele land, de vooringenomenheid over kickboksen verwoesten. Glory 11 is in potentie de grootste kickboksaanslag in de Amerikaanse geschiedenis.

glory11posterGlory wil zich vestigen in de Verenigde Staten. Dit is al het derde kickboksevenement van Glory op rij in de VS. Het derde gala wordt wel het debuut van Glory World Series op Spike TV. Op deze zender zijn de gala’s van Glory straks live te volgen. Nu moet de kickboksgrootmacht natuurlijk wel even de (spier)ballen tonen. Met het collectief kickboksers, die in Chicago op wedstrijdschema staat, wordt het aanschouwende publiek niets bespaard.

De card van Glory 11 is een juweeltje. Het lijstje met vechters heeft behoorlijk wat gewicht. Zowel in massa als in prestaties. Het toernooi tussen de beste (nog actieve) zwaargewichten staat op het programma. Dit heavyweight toernooi wordt aangevuld met flink wat mooie partijen. Hiervan hebben sommige wedstrijden hun eigen smeuïge voorgeschiedenis.

Om de awesomeness aan te duiden van dit evenement, lichtten we een paar interessante partijen toe. Dit is slechts een kleine selectie van het volledige wedstrijdschema. Klik hier de volledige fightcard.

Tyrone Spong vs. Nathan Corbett (Main event – Light Heavyweight)

The King of the Ring en Carnage hebben een verleden samen die voor beiden lelijk in een ‘no contest’ eindigde. Het beste is om zelf te zien en te bepalen wat er precies gebeurde. De beide vechters lijken het redelijk eens te zijn over wat er gebeurde.

Spong zegt dat hij die partij als een verlies beschouwt. Corbett zegt in een pre fight interview dat die no contest gewoon een winst is. ”It’s a win man. If you’re knocked out… You lose. It’s simple. I’m standing. You’re gone. It’s a win“, aldus Carnage Corbett.

Gohkan Saki vs. Rico Verhoeven (Semi final)

Gokhan Saki gaat het wel weer even laten zien tegen Daniël Ghita. Maar hij moet eerst even knokken met een kolos die behoorlijk goed meedraait in de top. Volgens Saki is Verhoeven niet veel bijzonders. Gewoon groot en degelijk. Geen probleem voor Saki zegt The Rebel zelf. En daarna pakt hij die Roemeen ook even in. Maar Verhoeven is een underdog die het prijzengeld wel kan gebruiken. Hij wil namelijk nieuwe spijkerbroeken kopen.

Daniël Ghita vs. Anderson Silva (Semi final)

Ook Daniël Ghita is meer gefocust op het tweede gevecht. Hij wil heel graag rechtzetten wat er in Istanboel mis ging. Volgens Ghita gaat Gokhan Saki erg depressief worden na dit toernooi. Het enige wat de koelbloedige Roemeen over Anderson Silva meldt, is dat hij hoopt dat hij hard getraind heeft. Anders gaat Ghita hem erg veel pijn doen.

Errol Zimmerman vs. Hesdy Gerges (Reserve fight)

Het is goed om te zien dat Hesdy Gerges een plekje bij Glory heeft gekregen. Hij mag gelijk weer vol aan de bak, want Errol Zimmerman staat te popelen om op de Egyptenaar in te stompen. Beide mannen vechten om de reserveplek. De wildcard om bij blessures van de overige deelnemers toch in de finale te kunnen belanden.

Maar het meest vechten ze voor zichzelf. Zimmerman oogt heel zelfverzekerd, maar hij heeft zijn laatste drie partijen verloren. Een vierde verliespartij op rij gaat zelfs bij The Bonecrusher niet in de koude kleren zitten. Voor Gerges geldt dat hij moet laten zien dat hij er bij hoort. Hij maakt zijn debuut in Glory, maar hij mag niet als een nieuwkomer debuteren. Kortom, deze partij gaat om meer dan een wildcard. Als er geen snelle KO valt, wordt dit een wederzijdse marteling.

Playlist Pre Fight interviews Glory 11

Superfight! Danyo Ilunga vs. Michael Duut (Light Heavyweight)

Danyo Ilunga is de nummer twee op de ranglijst van Glory. De Congolees voerde lange tijd de ranglijst aan. Hij heeft zijn plek afgestaan aan Tyrone Spong. Met alleen The King of the Ring boven je op de ranglijst, zegt zo’n tweede plek veel goeds over je carrière. Alleen heb je helemaal niets aan die status, zodra je tegenover Michael Duut staat. De Groninger wordt te vaak onderschat. Wanneer hij geen kans leek te hebben, kleunde hij zich vaak toch naar de overwinning. Duut heeft gewoon geen respect voor zijn tegenstanders.

Het is afwachten wat Ilunga’s tactiek zal zijn om de razernij van de doorgaans opgefokte Duut te isoleren. Maar met zijn techniek, atletisch vermogen en een goed strijdplan is de Congolees wel de grote favoriet. Ilunga moet zich echter niet door Duut laten verleiden tot een potje oud Gronings knokkelroeien.

Ook live kijken?

Helaas wordt Glory niet in Nederland op de TV uitgezonden. Wel kun je een Pay Per View bestellen voor zo’n 20 dollar. Alleen een beetje jammer dat het evenement in Nederland pas zondagochtend rond 03:00 uur begint.

 

Laat een bericht achter