Stefan Struve: The sky is the limit?

13 februari 2012
By

“I winish wights!” Deze legendarische woorden sprak Stefan Struve met een onderlip waar Michael Reiziger een puntje aan kan zuigen. Enkele minuten hiervoor heeft hij door middel van een (T)KO een heroïsche winst op Christian Morecraft behaald, maar aan zijn gezicht is af te lezen dat dit niet geheel zonder kleerscheuren is gelukt. Het symboliseert zijn optredens in de UFC tot nu toe; knappe overwinningen worden afgewisseld met brute nederlagen. Komende woensdag staat voor ‘The Skyscraper’ alweer zijn 10e optreden in de UFC op het programma. Dave Herman is zijn tegenstander.

Je zou bijna vergeten dat de 2m 11 lange zwaargewicht slechts 23 jaar is, gezien het aantal gevechten dat hij al achter zijn naam heeft staan. Zijn vuurdoop in de octagon was van korte duur; niemand minder dan de huidige heavyweight kampioen Junior dos Santos had slechts 54 seconden nodig om het debuut van Struve tot een nachtmerrie te stompen. Maar Stefan toonde veerkracht.

De Nederlander versloeg achtereenvolgens Denis Stojnic, Chase Gormley en Paul Buentello. Deze prestaties leverden hem een gevecht met Roy Nelson op en daarmee ook een kans om te laten zien dat hij ook tegen de subtop van de divisie zijn mannetje stond. Weer had de realiteit niet veel tijd nodig om in te slaan als een bom: 39 seconden. Het betekende de 2e terugslag in de carrière van de Beverwijker.

Slechts 4 maanden duurde het totdat de veelvraat weer in de kooi stond. Deze keer liet hij niet de submissions maar zijn vuisten spreken; Christian Morecraft werd in de tweede ronde vakkundig onklaar gemaakt door een TKO. Grootbek Sean McCorkle was niet veel later het volgende slachtoffer, hij háálde de tweede ronde niet eens. Struve had zich met deze overwinningen opnieuw omhoog gewerkt in de divisie.

De geschiedenis heeft er echter een handje van zich te herhalen, zo ook bij Stefan. Dit keer was het Travis Browne die de vriendelijke reus een wake-up call gaf. Door een mislukte imitatie van Remy Bonjasky (een flying knee) liep Struve op tegen een superman punch van Browne; zijn 3e (T)KO nederlaag was een feit. Back to the drawing board…

Wederom duurt het slechts 4 maanden totdat de langste man in de UFC de kans krijgt zich te revancheren, ditmaal tegen heavy hitter Pat Barry. Struve laat zien geleerd te hebben van zijn fouten en hij weet het gevecht te winnen via een triangle choke, tevens ‘Submission of the Night’.

Evolutie. Dat is wat Stefan Struve kenmerkt. Niet alleen mentaal, maar zeker ook fysiek. Met zijn leeftijd en ervaring groeit namelijk zijn lichaam mee; zijn postuur begint de vormen van een superatleet aan te nemen. Dat is hard nodig, want wil Struve de definitieve stap naar de (sub)top van de heavyweight divisie maken dan mag hij geen steekjes meer laten vallen. Één ding is zeker, met een overwinning op Dave Herman zal de deur naar de heavyweight top 10 op een kier(tje) staan. Wat zou het toch mooi zijn: Alistair Overeem vs. Stefan Struve voor de heavyweight titel…

Hieronder het gevecht van Struve tegen Morecraft.

Tags: , , , , ,

11 Responses to Stefan Struve: The sky is the limit?

 1. Colin Bos on 13 februari 2012 at 20:53

  Vers van de pers! De carrière van Nederlands trots Stefan Struve

  Reply
 2. Pieter de Wrede on 14 februari 2012 at 10:11

  Stefan is the best!

  Reply
 3. Mma Headlinesnl on 14 februari 2012 at 11:08

  Colin mooi artikel over Stefan gr Cor

  Reply
 4. Colin Bos on 14 februari 2012 at 11:13

  Dankjewel Cor, much appreciated!

  Reply
 5. Michiel Poortvliet on 14 februari 2012 at 13:32

  weer een mooi stukje Dokter!

  Reply
 6. Anton Boersma on 14 februari 2012 at 15:31

  Mijn lichaam ovuleert ook nog steeds. Desalniettemin een goed stuk weer!

  Reply
  • Andersom Silva on 15 februari 2012 at 10:56

   Komt zeker omdat je een sportzaak hebt

   Reply
   • Anton Boersma on 15 februari 2012 at 11:31

    Ja, hoe weet jij dat?

    Reply
 7. Peter Klosters on 14 februari 2012 at 16:56

  I winish wights mothewwuckah!

  Reply
 8. rabmo on 8 mei 2012 at 19:05

  stefan is goed maar aliastar eet hem op

  Reply
 9. […] middleweight-ladder kan beginnen. De 23-jarige Kuiper kan wat dat betreft een voorbeeld nemen aan Stefan Struve, die zich gestaag nestelt in de top van zijn divisie. Het is voor de oud-judoka in ieder geval zaak […]

Geef een reactieOpinie