Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

“Eindelijk, die is binnen!”

August 10, 2012

“Ik kan het nog steeds niet geloven”, vertelt Michael Kuiper aan Fightblog. Enkele ogenblikken eerder had hij Jared Hamman met een prachtige linkerhoek naar het heilige canvas gestuurd. Het was een passend slot van een verder eenzijdige krachtmeting; de verwoestende lowkicks van de man uit Riel beletten de gedesillusioneerde Amerikaan om ook maar enigszins aanspraak te maken op een overwinning. “Dit smaakt naar meer, nu ik mijn eerste overwinning binnen heb wil ik zo snel mogelijk weer in de kooi staan.”

Michael Kuiper tijdens UFC 143

Bovenstaande is natuurlijk puur fictie, maar wat zou het mooi zijn wanneer dit scenario zich morgen daadwerkelijk gaat ontpoppen binnen The Pepsi Center in Denver, Colorado. Kuiper, die pas 3 jaar geleden zijn eerste MMA-duel vocht, zal enorm gebrand zijn om zijn eerste overwinning onder de UFC banner te behalen. In zijn debuut tegen Rafael Natal was hij daar, ondanks een prima optreden, niet in geslaagd. Zijn tegenstander Jared Hamman, die een thuiswedstrijd vecht, zal na een nederlaag tegen Constantinos Philippou eveneens alles uit de kast halen, aangezien een volgende nederlaag wel eens het einde kan betekenen van zijn dienstverband bij de UFC.

Kuiper, die gedurende zijn nog prille MMA-carrière vooral Belgen de vernieling in heeft geholpen, heeft zich goed voorbereid op ‘The Messenger’. Alle aspecten van de vechtkunst zijn in de voorbereiding de revue gepasseerd, zo laat hij op de site van de UFC weten: “We doen 2-uur durende allround MMA training in de ochtend met de MMA profs en in de de avond doe ik kickboksen, Judo, BJJ of kracht- en conditietraining. Dat hangt van de dag af. Voor dit gevecht heb ik veel vecht-simulatie ronden gedaan.” Ook over de match-up is Michael te spreken: “Ik denk dat het een goed gevecht is voor mij. Hij is een taaie kerel die komt om te vechten. Jared is een allround vechter, dus ik verwacht een mooi gevecht.”

De Nederlandse fans hopen op een sterk optreden van de Gracie Barra protégé, zodat hij zijn beklimming van de middleweight-ladder kan beginnen. De 23-jarige Kuiper kan wat dat betreft een voorbeeld nemen aan Stefan Struve, die zich gestaag nestelt in de top van zijn divisie. Het is voor de oud-judoka in ieder geval zaak om indruk te maken, want niemand wil overgeleverd zijn aan de grillen van Ome Dana.

Op Fightblog’s laatste vraag “Wil je verder nog wat kwijt?” antwoordt Michael Kuiper na zijn complete destructie van Jared Hamman: “Where you at, Anderson!”


@DrsBos volgen
Schrijver: Colin
E-mail:
Bio: Cofounder van fightblog. Als hobbyschrijver en vechtsportliefhebber gebruik ik mijn sociaalpsychologische achtergrond voor de artikelen die ik schrijf.

Tags: Jared Hamman, Michael Kuiper, , UFC 150

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
Nieuws