Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

De balans opmaken

October 30, 2012

Een kijkje in de keuken bij Fightblog

Fightblog kruipt richting de 100 twittervolgers. Een mooi moment om eens te kijken naar hoe het allemaal begonnen is, waar we nu staan en waar we naartoe willen.

Vroegâh

Ik weet nog goed, het moment dat ik Peter Klosters voor het eerst ontmoette zo’n 12 jaar geleden. Wat een verschrikkelijke kerel. Vervelend, vreemd en druk was ‘ie. Nu ‘runnen’ we samen een website over onze passie; het kan verkeren.

We kwamen er na een moeizaam begin al snel achter dat we naast onze verschillen, ook veel overeenkomsten hadden. Beide PSV-fan, gezamenlijke vrienden en een interesse voor de vechtsport. Peter was (en is momenteel nog steeds ) bezig met zijn opleiding journalistiek in Zwolle terwijl ik mijn jaartjes sleet aan de studie psychologie in Groningen. Geleidelijk leerden we elkaar kennen en voerden we interessante discussies over MMA en kickboksen. Daar moesten we iets mee doen!

8 jaar geleden, met haar. Tijdens de bekerfinale PSV-WillemII

We besloten een blog op te richten om ons ei ook digitaal kwijt te kunnen. Tijdens een brainstormavondje vlogen de waardeloze sitenamen door de lucht. Vechtpunt.nl, schedelsplijten.com (Peter), MMAnders.nl, dat niveau. Totdat één van ons (ongetwijfeld ondergetekende) met Fightblog op de proppen kwam. Daar konden we ons beide prima in vinden. Het domein was nog vrij en voila: fightblog.nl was geboren!

Na de oprichting brak een spannende tijd aan. Zijn er wel mensen die onze stukken willen lezen? Waar moeten we het over hebben? Schrijven we wel leuke stukjes? Zomaar een greep uit de twijfels die af en toe opborrelden. Kijkend naar de eerste posts is duidelijk te zien dat we zoekende waren naar wat voor content we wilden leveren. Zouden we vooral nieuws leveren en informatief zijn, of moesten we vooral onze eigen kijk op het wereldje naar voren brengen?

Een fanatiek begin en aardige bezoekersaantallen konden niet voorkomen dat de sleur er enigszins in begon te komen. Beide zaten we in een drukke periode waarin de prioriteiten elders lagen en voor we het wisten liep de site 4 maanden achter. Zonde. Na deze constatering beloofden we beterschap; de site zou nu regelmatig ververst worden. De doorstart werd gemaakt en met veel plezier werden er weer artikelen geplaatst.

Helaas hield ook deze opwelling niet permanent stand. Ik was klaar met studeren en vond al snel een baan. Fightblog was even niet zo belangrijk meer. Ook Peter vond het wel even prima. Op een nazomerse avond in 2011 vroeg ik aan Peter of de site al offline gehaald was. Peter antwoordde dat het domein automatisch met een jaar verlengd was. Dat was het moment waarop ik dacht: “Wat is het toch ongelooflijk zonde dat we dit niet meer samen doen”. Peter was het daarmee eens: we zouden het nog éénmaal proberen…

ATM (At The Moment, niet Ass To Mouth viespeuk!)

Sinds de bewuste avond wordt Fightblog met de liefkozende zorg die het verdient in de lucht gehouden. Toegegeven, we komen niet dagelijks met nieuwe artikelen, maar we hebben plezier in het schrijven van de stukjes en juist dat is de brandstof waarop de site draait.

De content is in de loop der tijd behoorlijk veranderd. Peter zag al snel dat we met nieuwsberichten en hier en daar een achtergrondverhaaltje niet ver zouden komen. Daarom werd de weg van de opiniestukken en specifieke onderwerpen ingeslagen. Niet meer schrijven om het schrijven. Het kost meer research en meer tijd om te schrijven, maar het levert originele stukken en veel voldoening op.

Ik heb veel geleerd van de schrijfstijl van Peter. Ik kon en kan nog steeds erg genieten van zijn geweldig omschreven sfeerimpressies en zijn vernuftige taalacrobatiek. Peter’s journalistieke ‘niveau’ heeft er mede voor gezorgd dat ik meer tijd aan mijn eigen stukken ben gaan besteden en, al zeg ik het zelf, daar zijn mijn brouwsels niet minder van geworden.

Fightblog heeft ons ook perskaarten opgeleverd voor vechtsportevenementen in binnen- en buitenland. Dat zijn nog eens voordelen van zo’n hobby! Ik herinner me It’s Showtime Brussel nog goed; eerst naar de weging op vrijdag, interview afnemen met Daniël Ghita, handje schudden met Hesdy, op de foto met Peter Aerts en Rashad Evans. Zaterdag naar het prachtige Vorst Nationaal en genieten van een heerlijk vechtsportevenement. Vervolgens richting huis, om daar van 3 tot 6 ‘s nachts je impressies op een bevredigende manier in waardige artikelen te verwerken. Prachtig!

It’s Showtime Brussel

Toekomst

Wat brengt de toekomst? Nog veel, als het aan ons ligt. Er zijn genoeg ideeën om de site interessant te houden, zowel voor de lezers als voor onszelf. De afgelopen periode hebben we (vooral Peter) met succes lijntjes uit proberen te gooien naar vechters en hun teams. In eerste instantie omdat we persoonlijk geïnteresseerd zijn in de levens van deze gladiatoren en, natuurlijk, omdat we dichter bij het nieuws willen zitten. We hopen dat dit openhartige interviews en leuke primeurs zal blijven opleveren. Eveneens proberen we de algehele bekendheid van de vechtsport te bevorderen, bijvoorbeeld door UFC avonden te promoten in cafe Scooter’S.

We staan altijd open voor versterkingen, dus mocht je net zo gepassioneerd zijn als wij en een leuk woordje kunnen schrijven neem dan contact met ons op. Tenslotte wil ik langs deze weg iedereen die ons volgt bedanken en hopelijk mogen we jullie en vele anderen blijven verwelkomen op onze prachtige plek op de interwebz.


@DrsBos volgen
Schrijver: Colin
E-mail:
Bio: Cofounder van fightblog. Als hobbyschrijver en vechtsportliefhebber gebruik ik mijn sociaalpsychologische achtergrond voor de artikelen die ik schrijf.

Tags: Colin, Fightblog, Peter, toekomst, twitterNieuws