Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Simon says: “Grote schande”

January 27, 2012

De Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (BIBOB) is een bitch als het gaat om de toekomst van vechtsportevenementen in Nederland. De BIBOB wet is namelijk in het leven geroepen om te voorkomen dat overheid de vergunningen verleent voor feesten en partijtjes die als platform dienen om boevenzaakjes te kunnen bedrijven. Alle kickboksgala’s worden als netwerkbijeenkomsten voor criminelen bestempeld en krijgen geen akkoord van de gemeentes.

De lichten gaan uit in de zaal in het WTC Hotel in Leeuwarden (058 weestwel). De beamers schijnen hun licht op de witte schermen in de conferentiezaal. Het gebruinde hoofd van Simon Rutz verschijnt op de doeken. Terwijl de CEO van It’s Showtime zijn eigen van tevoren opgenomen boodschap bekijkt, werpt hij af en toe een blik naar het publiek om de reacties in de zaal te pijlen.

Zelfs voor een organisatie als It’s Showtime wordt het nu moeilijk om een locatie te zoeken voor een knokpartijtje. Gemeenten worden tijdens werkoverlegjes door Opper-BIBOB, Eberhard van der Laan, van tevoren bang gepraat. Deze mijnheer vervult tevens een functie als burgemeester in onze hoofdstad. Hij scoort vooral met zijn stempel met de tekst: ‘Netwerbijeenkomst voor criminelen’. Deze schijnt voldoende te zijn om als gemeente te mogen zeggen: “Sorry Simon, deze keer even niet”.

“Als er twee criminelen bij de bakker komen om een brood te kopen, dan sluit je de bakkerij toch ook niet”, legt Rutz uit. De eindbaas van It’s Showtime lardeert zijn monoloog met moddervette metaforen. Tot het einde conserveert hij zijn uitgebarsten mening. Zodra hij het afscheid van Peter Aerts aansnijdt, komt er toch wat zwarte rook uit de oren van Rutz.

Kortgeleden kreeg de It’s Showtime-baas te horen dat er in Noord Brabant ook al geen plek is voor een evenementje. Het afscheid van een jarenlang regerend icoon in het kickboksen moet wijken. Peter ‘The Lumberjack’ Aerts mag nog niet stoppen. Het laatste gevecht van Mr. K-1 moet wachten op het akkoord van Mr. BIBOB. De zwarte rook van Rutz wordt onderbroken door de zin: “Dat is een grote schande!”

De lichten gaan weer aan. Een applaus klinkt na het betoog van Simon Rutz. Hoewel hij in zijn videoboodschap behoorlijk uitgesproken, wil hij het niet meer over BIBOB, Eberhard van der Laan en Ferd Crone hebben. Zelfs niet op aandringen van de doorgewinterde reporter van Omrop Fryslân. Simon heeft gelijk. Laat het nu eindelijk maar weer eens over de sport gaan.
@peterklosters volgenGoogle
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: BIBOB, IT'S SHOWTIME, Simon Rutz

15 Responses to Simon says: “Grote schande”

 1. Engelse Autosleutel on January 27, 2012 at 20:23

  Mooi betoog!

  Reply
 2. Anderom Silva on January 27, 2012 at 21:15

  Eindbaas… haha!

  Reply
 3. Dennis on January 28, 2012 at 02:01

  Ja dit is echt ongelovelijk wat er gebeurt in Nederland, de trias politica wordt hier subliem omzeilt met rampzalige maatschappelijke gevolgen. De burgemeester als Rechter, informatie vertrekker en adviesgever en beslisser. Zijn doel in dit geval van Leeuwarden een eindstation maken. Ik ben van mening dat zo’n mooi evenement waar wereldwijd zo’n 270 miljoen kijkers naar kijken een grote aanwinst kan zijn voor Leeuwarden. Hoe bedoel je dit is nou het mooie van Leeuwarden? Wij hebben een wereldpartij in ons kleine stadje, als leeuwarden Mohamed ali voor de wereltitel kon krijgen en zo’n burgemeester weigerde het, wat zouden mensen daar nu dan over zeggen, deze burgemeester moet zich diep schamen. Als er criminelen komen waarom lopen ze dan op straat en zitten ze niet in de gevangenis. Mij is altijd geleerd dat als je een straf krijgt en die straf uitzit, je weer gelijkwaardig bent voor de Nederlandse wet. Het is aan het OM om zorg te dragen voor zogenaamde criminelen en niet voor de organisator van een sport evenement. Ik vind het dan ook pijnlijk dat deze Burgemeester deze low society sport wil verbieden, Leeuwarden heeft een rijkelijk verleden m.b.t. vechtsporten, denk aan Rudi Koopmans, en Rein van de Hoek (Olympisch kampioen), Leeuwarders waarderen dit soort evenementen.
  Ikzelf kijk liever naar voetbal, maar als we het over criminelen hebben dan lopen er bij ons kleine Cambuur clubje er ook nog wel een paar rond en wat te denken van de marwei, ik ben ervoor om alle gevangenen te isoleren want anders zouden ze wel eens kunnen gaan Netwerken.
  Nee meneer Ferd Crone, of u weet iets wat het klootjes volk niet weet of u weet echt niet in welke stad u bent beland.
  Ik denk dat ik wel weet welke volgende feesten niet door uw Bibob maatregel gaat komen, Koninginnedag, elke Hollandse avond, Elke House party en aan deze lijst komt waarschijnlijk niet een einde. De kans dat op deze feesten crimininalen aanwezig zijn is immers groot, ik kan me niet voorstellen dat de Burgemeester over alle “culturele” evenmenten kan beslissen zonder tussenkomst van een rechterlijke macht. Ik zal de Raad ook vragen hier over te gaan debatteren en hoop ook dat de VVD hier kamervragen over gaat stellen want in ons VRIJE Nederlandje kunnen we zulke GROTE beperkingen echt niet gebruiken.

  Dennis

  Reply
  • Peter on January 28, 2012 at 02:18

   BAM!

   Reply
   • Dennis3 on January 28, 2012 at 02:22

    volker en wessels

    Reply
  • Engelse Autosleutel on January 28, 2012 at 09:12

   + heel veel

   Reply
 4. Dennis2 on January 28, 2012 at 02:21

  Wat een bullshit allemaal… met dat voetbal gezeik word de hele stad gesloopt en als er een paar boeven aan de zelfde tafel zitten zal dat allemaal niet meer mogen. triest hoor, Gooi dan het Holland Casino ook maar dicht (hemelsbreed scheelt het geloof ik 200 meter), daar kunnen criminelen goedkoper en warmer zitten en hebben ze gratis persoonsbeveiliging en cameraregistratie. Tevens kunnen ze het criminele geld daar beter besteden. Men zou natuurlijk ook eens kunnen proberen om die vermeende criminelen strafrechtelijk aan te pakken, i.p.v. een kickboxwedstrijdje te verbieden. Deze burgemeester geeft een hele andere uitleg aan B2B, het is niet Burgemeester 2 Burgemeester. Laat het ondernemen aan ondernemers over die in dit geval elk hotel in Leeuwarden vullen en Leeuwarden een positieve impuls kon geven aan zo’n 270 miljoen mensen wereldwijd. Deze burgemeester verprutst dat voor een paar criminelen die aan een tafeltje zitten.

  Reply
  • Engelse Autosleutel on January 28, 2012 at 09:11

   +1

   Reply
 5. Dennis on January 28, 2012 at 02:29

  De D66 was voor een gekozen burgemeester toch?

  Reply
  • Peter on January 28, 2012 at 04:23

   Dat is de onderliggende boodschap denk ik. Stem D66!

   Reply
   • Dennis on January 29, 2012 at 04:19

    Het zou leuk zijn als de partij die voor de gekozen burgemeester is dit oppakt.

    Reply
    • Peter on January 29, 2012 at 18:03

     Het zou nog leuker zijn als kickboksen door de media als sport wordt gezien. Niet als een mooie aanleiding om die slepende mediahype te voeden.

     Reply
 6. joey on January 28, 2012 at 11:48

  Hebben jullie ook gefilmd??

  Reply
 7. Anton Boersma on January 28, 2012 at 12:31

  Ze snappen eens niks van de kikboxwereld

  Reply
 8. The K-1 Conspiracy | Fightblog on August 1, 2012 at 16:02

  [...] Simon says: “Grote schande” [...]Nieuws