Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Terugblik kickboksen 2012

January 15, 2013

Kickboksen heeft in 2012 een sprong van de hoge duikplank in het pierenbadje genomen. Een maand verder in het nieuwe jaar, zijn we nog steeds half KO van alle ontwikkelingen van vorig jaar. Daarom zetten we de grootste gebeurtenissen uit de soap rond de K-1, Glory en Badr Hari op een rijtje.

Badr Hari’s afscheid en comeback

Begin 2012 nam hij afscheid van kickboksen. Badr Hari besluit om Nederland te verlaten om in de VS te boksen. Hari vecht zijn laatste kickbokspartij tegen Gökhan Saki in Leeuwarden.

Nog geen half jaar later is The Golden Boy weer terug in de kickboksring. Ditmaal weer voor de K-1. De organisatie maakt een comeback en Hari is de man die met zijn status de K-1 weer naar de top kan brengen.

Bibob zegt nee

Bevordering integriteitsbeoordeling door het openbaar bestuur, ook wel Bibob genoemd. Deze wet zorgt ervoor dat It’s Showtime weinig in Nederland kan beginnen. De evenementen van It’s Showtime zijn namelijk netwerkbijeenkomsten voor criminelen. Dat is althans wat Eberhard van der Laan beweert. De burgemeester van Amsterdam adviseert vervolgens alle lokale overheden in Nederland om geen vergunningen meer te verlenen. It’s Showtime wordt verbannen uit eigen land.

The Rise of Daniël Ghita

Met een verwoestende linker was hij daar. De nieuwe It’s Showtime kampioen. Vervolgens bleef hij maar doordenderen. Daniël Ghita sloeg zijn tegenstanders aan de lopende knock-out. Naar eigen zeggen behoudt de Roemeen op die manier zijn bloedvorm. De voormalig agent van de Roemeense geheime dienst is al snel ‘the man to beat’. Ook wordt Ghita als de aangewezen persoon gezien om Semmy Schilt van zijn voetstuk te schoppen.

K-1, It’s Showtime en Glory

K-1 is er opeens weer en belooft flink wat prijsgeld voor de toekomstige winnaar van de K-1 World Grand Prix. De doorstart was alleen mogelijk dankzij een samenwerkingsverband met It’s Showtime, die het gros van de vechters zal leveren.

It’s Showtime organiseert ook het K-1 Rising toernooi in Madrid en alles lijkt er op dat K-1 weer uit het faillissement is herrezen. Totdat er een andere organisatie aan It’s Showtime begint te trekken.

Glory is nooit een grote naam in het kickboksen geweest, maar is duidelijk op jacht naar het mondiale marktleiderschap, wanneer It’s Showtime wordt gekocht. De grootste namen van It’s Showtime stappen uiteindelijk over van K-1 naar Glory World Series. Of ze nu willen of niet.

Bad Boy… A Golden Love Story

Alsof K-1 door de leegloop naar Glory nog niet genoeg heeft gebloed, moet de noodlijdende organisatie hun publiekstrekker missen. Badr Hari doet niet meer mee aan het immer epische toernooi door een misdraging in een skybox op Sensation White.

Badr Hari is al maanden voer voor de roddelpers, omdat Estelle Cruijff echtgenoot Ruud Gullit aan de kant zette voor de Marokkaanse Nederlander. Hoewel de Badr-haters ook in haar eigen familie zijn vertegenwoordigd, blijft Estelle ondanks alles Badr Hari steunen.

Glory en K-1 Max

Tot 70 kilogram blijft Giorgio Petrosyan de onbetwiste nummer uno. De smaakmaker van deze gewichtsklasse is Robin van Roosmalen die in Rome een armlengte tekort komt om de defensieve Dr. Petrosyan te verslaan. Beide vechters vertegenwoordigden hun gewichtsklasse in Glory. Deze divisie laat voor Glory behoorlijk wat punten voor verbetering over, want de card van K-1 Max was overall de betere.

Hoewel K-1 tot 70 kilo geen topper als Petrosyan heeft, bracht K-1 in Athene meer balans op het deelnemerslijstje. Murthel Groenhart maakte de balans op door het toernooi te winnen.

K-1 is er nog

Niemand lijkt meer naar K-1 om te kijken. Het publiek valt niets kwalijk te nemen, omdat de organisatie de kijker weinig motiveert. K-1 is na het wegvallen van It’s Showtime niet meer vooruit te branden. Al lijkt het erop dat de K-1 het vanaf het begin al weinig serieus nam.

Toch is er nog een K-1 en zal de K-1 World Grand Prix zeker nog plaatsvinden. Intussen is Eduard Irimia van SuperKombat de partner in crime van Gunil Kim. De Roemeense promotor is daarmee de hofleverancier van het eindtoernooi, dat tot 15 maart is uitgesteld. Wellicht kan de deal met SuperKombat en de breuk met Masato het tij voor K-1 in 2013 nog keren.

Glory Grand Slam

Met veel minder drama en veel meer spektakel, heeft Glory het jaar 2012 beëindigd. Het eindtoernooi voor de zwaargewichten was een gevecht tussen 16 man. Dit uit nood geboren format bracht veel KO’s, maar het is verre van volmaakt. Het format maakte gehakt van mogelijke comebacks, door partijen reglementair te beëindigen.

Als toppunt werd het meest geanticipeerde gevecht van dit jaar, Semmy Schilt vs. Daniël Ghita, veel te vroeg gestopt. Semmy Schilt is de winnaar van het toernooi, nadat Joop Ubeda besluit dat Ghita na één down niet meer verder kan. Het gevoel van anticlimax overheerst.

 
@peterklosters volgenGoogle
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: Badr Hari, , , IT'S SHOWTIME, , Semmy SchiltNieuws