Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Hesdy Gerges: “Ik ga hem winnen!”

October 16, 2012

Na zijn overwinning op Sergei Lascenko in de laatste 16 van de K-1, is Hesdy Gerges geplaatst voor de K-1 World GP Final. Hij is positief over zijn kansen op het behalen van de titel. “Ik ga hem gewoon winnen. Sowieso”.

Hesdy Gerges laat zijn baard weer groeien voor de finales

Drie rondes lang is het linker bovenbeen van Sergei Lascenko door een Egyptische mangel gehaald. Hoewel de Oekraïner dapper naar voren vocht, triggerde hij keer op keer de val die Gerges speciaal voor hem had klaar gezet. Keer op keer landde er een scheenbeen van Gerges op het bovenbeen van Lascenko. Het sloopwerk was genoeg om de jury te overtuigen

Hesdy ‘Fighterheart’ Gerges kwalificeert zich daarmee voor een plekje bij de laatste acht. “Ja, dat voelt goed. Ik had dit wel even nodig. Het is lekker dat ik zo gemakkelijk won. Daarmee heb ik mijn slechte reeks afgesloten”, vertelt Gerges over zijn martelwerkzaamheden op het been van Lascenko. “Hij kon trouwens nog veel hebben. Ik had verwacht dat hij op een gegeven moment wel zou opgeven”.

Dat Gerges zijn partij zou winnen wist hij al tijdens de partij. Zijn trainer Thom Harinck was daar ook van overtuigd. “Thom zei dat ik gewoon zo door moest gaan. Ik voelde toen al dat de partij van mij was. Lascenko bracht namelijk niet veel verrassing. Elke keer als hij naar voren stapte, had ik hem al op zijn bovenbeen liggen”.

Zonder de hulp van zijn team had Gerges niet zo’n mooie prestatie kunnen leveren zegt hijzelf. “Ik wil nog graag mijn trainers bedanken. Thom Harinck, Paul Lamoth, Rayen Bindraban, Ashraf Gerges en Mitchell de Ligny. Zonder jullie was het nooit gelukt”. De attente vechter noemt in zijn dankwoord ook zijn management Black Label en sponsoren ReAT Sports, STB Fightgear, Vens Nutrition en Viral Tracker.

Epic Beard Gerges

Na alle comebacks van de afgelopen tijd in de vechtsport, is er één comeback die wat minder breed is uitgemeten in de media. Dan hebben we het natuurlijk over de baard van Hesdy Gerges. De baard gaat er weer af, maar in New York maakt de harige kin weer zijn rentree op de K-1 World Grand Prix Final.

“Ja, waarschijnlijk is mijn baard dan nog een stukje langer”, Laat de Egyptische Nederlander weten. “Normaal scheer ik me niet in de voorbereiding. De laatste keren dat ik dat niet deed verloor ik. Het is een beetje bijgeloof”.

Comeback van de honger

Wat ook terug is, is de hongerigheid van Gerges. De vechter wil zelfs nog wel een potje knokken voordat hij voor de K-1 op 26 december in New York met zijn scheenbeen mag hakken. “Dat zou dan voor Superkombat zijn, maar er staat nog helemaal niets vast. Het zou alleen lekker zijn om deze flow vast te kunnen houden door nog een partijtje te vechten”, verklaart Gerges. “Ik voel me gewoon weer goed. Ik heb heel lang gepiekt. Daarna ging het helemaal fout tegen Daniël Ghita. De focus was weg. Nu is het er gelukkig weer”. Dames en heren… Hesdy Gerges is terug!
@peterklosters volgenGoogle
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: , , K-1 Final 16, Sergei LascenkoNieuws