Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Toch geen K-1 voor Daniël Ghita

September 21, 2012

Iedereen is even geschrokken toen de deelnemerslijst voor de K-1 Final 16 op de interweb verscheen. Geen Daniël Ghita in het lijstje te bekennen. Het vervolg op de soap van de kickbokspromotors is in de maak.

“Hij vindt het heel erg jammer en ikzelf ook”, verklaart Anil Dubar vanaf zijn vakantie-adres over het niet opstellen van zijn vechter Daniël Ghita. “Ons plan was om die K-1 titel te veroveren en daarna bij Glory aan te kloppen om daar de grote namen aan te pakken”. Hoewel Dubar nog even wacht op wat de raadsmannen zeggen over deze contractbreuk van de K-1, denkt hij toch dat een K-1 titel er niet meer in zit voor zijn supervechter. “Het is allemaal wel erg vreemd en onverwacht, want twee weken geleden kreeg ik nog een sms van K-1 CEO Doug Kaplan waarin hij vroeg of alles naar wens was”.

Speculeren over uitsluiten van Daniël Ghita

Het is nog een beetje speculeren over de reden zolang de K-1 niet met een officiële reden komt voor het buitenspel zetten van hun grootste ster. Gelukkig zijn wij niet vies van het verspreiden van geruchten. Daarom gaan wij wat zonder officiële uitspraken wat dieper in op de mogelijke reden voor deze verrassende zet van Gunil ‘Mike’ Kim.

Naast Ghita is er nog een verrassende naam absent op de K-1 presentielijst. Rico Verhoeven is ook een belangrijke afwezige. Deze Nederlandse kickbokser staat net als de Roemeen Daniël Ghita, onder contract bij It’s Showtime van Simon Rutz. Wellicht zat er nog wat dwars bij de K-1 na de fusie van It’s Showtime en Glory, dat ze beide vechters zonder pardon de laan uit hebben gestuurd.

Een andere mogelijkheid is dat Ghita de absolute kandidaat was voor die miljoen aan  prijzengeld. En hoewel Ghita wel netjes dankjewel zou zeggen, was hij niet van plan om lang mooi weer te spelen in de B-competitie van de K-1. Dat zou dan natuurlijk betekenen dat de volgende K-1 kampioen voor Glory World Series zou vechten. Dat vindt Gunil Kim natuurlijk niet lief.

Op de laatste plaats hebben we de financiële overwegingen. Met Ghita kun je namelijk keihard onderhandelen en met een betalingsregeling zou het management en Ghita zelf niet akkoord gaan. Met de huidige vechters op de lijst van de laatste 16, is er mogelijk meer ruimte voor onderhandeling.

Vervolg voor Ghita

Dat Glory wel oren heeft naar een Grand Slam met Daniël Ghita is niet onbekend. Dat wordt ook niet door zijn trainer Anil Dubar ontkend. Toch moeten de fans en Ghitaschreeuwers nog even wachten op duidelijkheid. “Eerst moeten de advocaten de contracten uitpluizen. Misschien dat Ghita daarna nog aan de laatste 16 van K-1 kan worden toegevoegd”, zegt Dubar hoopvol. “Misschien is nu ook wel de tijd aangebroken om te gokken op de Glory titel”.

Voorlopige line-up K-1 Final 16
@peterklosters volgenGoogle
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: Anil Dubar, , , , K-1 Final 16, kickboksenNieuws