Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Meme: Double-standard Dana

October 9, 2012

De baas, het uithangbord, het gezicht, of hoe je hem ook maar wil noemen. UFC’s Dana White was de afgelopen maanden en ook dit weekend een veelbesproken man. Oorzaak: een aantal beslissingen die op zijn minst ‘interessant’ te noemen zijn.

We weten allemaal dat Ome Dana er niet van houdt wanneer een vechter niet zijn nek uitsteekt om een matige card te redden, vraag dat maar aan Jon ‘Bones’ Jones. Meneer White is van mening dat je niet alleen voor jezelf vecht maar dat je ook aan takedown defense doet voor zijn miljoenenbedrijf. Betekenend dat wanneer je om een gunst gevraagd wordt door hem of de Fertitta’s, dat je die dan ook verleent.

Opvallend was dan ook het bericht dat DaMarques Johnson zijn congé had gekregen van White en consorten na zijn nederlaag in Nottingham tegen de ijzersterke Ijslander Gunnar Nelson. Opvallend omdat Johnson dit gevecht slechts 12 dagen vantevoren op zijn bordje gesmeten kreeg door een blessure van Pascal Krauss. DaMarques, vechtersbaas die hij is, vond dat het in het belang van de UFC was om het gevecht aan te nemen. ‘Take one for the team’ was zijn gedachte.

Saillant detail was dat Johnson nog geen 2 maanden ervoor nokkie was geslagen door Mike Swick. Dan is het a) apart dat hij gevraagd werd en b) bizar dat hij door deze nederlaag de laan uitgestuurd is. Tuurlijk hielp het niet dat tijdens de weging bleek dat ‘Darkness’ zijn gewicht bij lange na niet haalde en uiteraard is zijn UFC record niet om over naar huis te schrijven (4-6). Maar dat is hier het punt niet.

Het gaat erom dat wanneer je je narcistische baas en zijn bedrijf uit de brand helpt, dit later niet tegen je gebruikt dient te kunnen worden. Helemaal omdat White naar eigen zeggen meer op heeft met vechters die gevechten voortijdig beslissen. Als iets Johnson niet ontzegd kan worden dan is het wel dat zijn gevechten ALTIJD voortijdig beslist worden. Kortom, het hele verhaal riekt naar de dubbele standaard van de kale vloekmachine. Het commentaar van White? “It is what it is…”

UPDATE: Ook Ben Fowlkes van mmajunkie.com deelt onze mening.


@DrsBos volgen
Schrijver: Colin
E-mail:
Bio: Cofounder van fightblog. Als hobbyschrijver en vechtsportliefhebber gebruik ik mijn sociaalpsychologische achtergrond voor de artikelen die ik schrijf.

Tags: DaMarques Johnson, Dana White,

One Response to Meme: Double-standard Dana

  1. Daniel on October 10, 2012 at 19:33

    Ben Fowlkes zegt hetzelfde op http://mmajunkie.com/news/31036/ufcs-damarques-johnson-and-matt-mitrione-show-importance-of-me-first-thinking.mma

    Reply


Nieuws