Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Blessures, blauwtjes, Belfort en Bones

September 16, 2012

UFC 152: A love story

Na de ziekmelding van Dan Henderson is de UFC met een merkwaardige omweg toch tot een besluit gekomen. In de nacht van 22 op 23 september zet Jon ‘Bones’ Jones zijn titel op het spel tegen Vitor ‘The Phenom’ Belfort.

UFC 152: A love story

Zoals jullie weten hebben Jon Jones en Vitor Belfort elkaar het jawoord gegeven. Om dit huwelijk in te zegenen, heet ceremoniemeester Dana White jullie komend weekend welkom in het Canadese Toronto voor UFC 152: A love story!

Beide heren zijn tot elkaar zijn gekomen, maar deze match is niet zonder kleerscheuren gevormd. Een grillige geschiedenis is aan dit titelgevecht vooraf gegaan. Gebroken harten, gekrenkte ego’s en onbetaalde salarissen zijn de vechters op de UFC 151 card niet gespaard gebleven. Bridezilla Bones kreeg de schuld. Daarom zijn wij intens gelukkig dat de UFC Jon ‘Bones’ Jones en Vitor ‘The Phenom’ Belfort heeft samengebracht.

Lang zag het er naar uit dat Jones bij Dan Henderson de kooi in zou duiken, maar Hendo haakte om medische redenen (hamstring blessure) af. Jonny Bones was opeens weer single op de card van UFC 151. Lyoto Machida en Mauricio ‘Shogun’ Rua lieten de titelhouder een blauwtje lopen. Zij waren nog niet toe aan een vaste verbintenis met een titelgevecht in de UFC.

De laatste redding van UFC 151 was een uithuwelijking aan de gewillige Chael Sonnen. Bones respecteerde Sonnen echter te weinigom de maagdelijkheid van zijn winstreeks voor hem op het spel te zetten. Dit resulteerde tot een uitstel van een titelgevecht.Nog geen maand na het aflassen van UFC 151 heeft de UFC met Vitor Belfort toch een geschikte kandidaat paraat voor een titelgevecht tegen de vermeend arrogante Jon Jones. Omdat de schuld van het uitvallen van het vorige evenement bij de titelhouder in de schoenen is geschoven, hoopt de massa dat Belfort de eigendunk van Jones zal inperken.

Belfort is nog net geen fossiel, maar vocht al in het tijdperk toen MMA-dinosauriër Igor Vovchanchyn nog domineerde. Nu is de legendarische nieuweling Jon Jones met zijn onorthodoxe stijl de dominanste in zijn gewichtsklasse. Vitor Belfort is op 22 september de eerstvolgende die poogt de koning van de licht zwaargewichten te ontronen. De koning heeft na al het gezeik genoeg redenen om ‘The Phenom’ te vermorzelen.

Belfort is traditioneel gewapend met gebalde vuisten, een positieve instelling en de wil om te winnen. Jon Jones is ongetwijfeld gewapend met nooit eerder vertoonde trucs die nog benoemd en omschreven moeten worden. Het wordt dus old school tegen new school.

Vitor Belfort

Geboortedatum: 1-4-1977
Bijnaam: The Phenom
Lengte: 183 cm
Gewicht: 93 kg
MMA record: 21-9-0

Voorproefje: Vitor Belfort vs. Tank Abbott

IFRAME Embed for Youtube
 

Jon Jones (titelhouder)

Geboortedatum: 19-7-1987
Bijnaam: Bones
Lengte: 193 cm
Gewicht: 93 kg
MMA record: 16-1-0

Voorproefje: Jon Jones vs. Rampage Jackson

IFRAME Embed for Youtube
 
@peterklosters volgenGoogle
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: Chael Sonnen, Jon Jones, , Vitor Belfort

2 Responses to Blessures, blauwtjes, Belfort en Bones

 1. Eric on September 16, 2012 at 8:23 pm

  Wat een vet stuk!

  Reply
  • Peter on September 16, 2012 at 8:38 pm

   Senks mate

   Reply


Nieuws