Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

“Where you at Anderson!”

July 29, 2012

Nu Chael Sonnen een toontje lager zingt na zijn mislukte poging om Anderson Silva te onttronen, lijkt het erop dat een nieuwe aartsvijand zich voor de beste MMA-vechter allertijden heeft gemeld. Uit onverwachte hoek, want volgens zijn trainer Cesar Gracie wil Nick Diaz het risico nemen om door Spider te worden verslonden. “Where you at Anderson!”

Double Fuck You by Nick Diaz

Een zorgeloze Nick ‘El Diablo’ Diaz

Nick ‘Nunchucks’ Diaz zal voorlopig wel zijn nunchaku nodig hebben om de Braziliaanse dictator van UFC’s middelgewichten te verslaan. Het verschil is namelijk een aantal kilo’s. Diaz is formeel nog een welterweight en hij hoopt dat Burger King zijn beoogde tegenstander enkel financieel zal steunen de komende tijd. Het voorstel aan Anderson Silva zal namelijk een catchweight gevecht zijn, waarbij de Braziliaan in gewicht zal moeten zakken om Diaz ergens in het midden te ontmoeten. Mocht Silva schijt aan Sonja Bakker hebben, dan is Diaz zelfs bereid om met zijn eigen lichaam de zwaartekracht een handje te helpen.

Wanneer Diaz definitief een gewichtsklasse hoger gaat knokken, kan hij zich eindelijk eens laten gaan. Na een flinke hijs van zijn geliefde waterpijp bijvoorbeeld. En dan lekker gehoor geven aan die door THC verwekte vreetkick. Het moet voor een blower als Nick Diaz onmenselijk zijn om een Twinkie te moeten weerstaan. Check die fadsige met room gevulde zaligheden maar. Dat wil je toch via je gezicht in je maag pompen als je knetterstoned bent?

Wees gerust… Hoogstwaarschijnlijk is ‘El Diablo’ na het ontbreken van zijn wurgdieet nog steeds erg hongerig. Met zijn vetpercentage moet je wel een chronische trek hebben. Geen cakeje vol smurrie die daar ooit verandering is zal brengen. De enige verandering die merkbaar zal worden, is het krachtsverschil.

Te lekker om niet in je maag te flikkeren

Het is niet ondenkbaar dat het duiveltje Diaz beter gaat presteren zonder een energieverslindende weightcut. De middleweights in de UFC kunnen wel wat potentiële titelrovers gebruiken, gezien Anderson Silva tot nu toe korte metten met alles en iedereen maakt. Vers bloed uit een hogere gewichtsklasse transfuseren naar de divisie van Silva is al geprobeerd, maar mislukte mislukte hopeloos. Spider Silva consumeerde dit bloed zonder te transpireren. Forrest Griffin is hiervan het pijnlijkste voorbeeld. Run Forrest Run!

Nu gaan er ook geruchten dat UFC-opperhoofd White graag een matpartijtje organiseert tussen Jon ‘Bones’ Jones en Anderson Silva. Beiden gaven echter al aan hiervoor niets te voelen. Des te meer reden om een gemotiveerde motherfucker uit een lagere gewichtsklasse naar voren te schuiven. Met domme kracht weet Silva wel raad. Niet dat Jones een domme kracht of een oninteressante tegenstander is. Het is alleen minstens zo boeiend om iemand als Diaz met zijn snelheid, uithoudingsvermogen en betonnen schedel los te laten in het achthoekig web van The Spider. Helemaal als El Diablo met een paar extra kilo’s op volle kracht in helse haatmodus vecht

Na de persconferenties met Chael Sonnen is het wel tijd voor een duivelse dosis serieuze haat. Chael heeft ons vermaakt, maar nu willen we razernij. Die kan Diaz wel leveren als hij zijn taak als George St. Pierre-hater onderaan zijn lijstje zet. Met Anderson Silva als aanvoerder op de blacklist van Diaz, zijn we voor de komende tijd  weer voorzien van vuilnispraat.

Klein probleempje… Diaz mag nog niet vechten voor huidig werkgever UFC. De reden van deze onthouding is een schorsing wegens drugsgebruik. Volgens de sportwet in diverse staten in de VS mag je echter niet als een garnaal je tegenstander aftuigen. Zelfs niet tijdens een goed georganiseerd doch barbaars gevecht in een kooi van Heras hekwerk. Dat was juist het probleem van Nick Diaz. Na zijn gevecht met Carlos Condit om de interim-titel ging er bij de dopingcontrole een alarmlichtje aan toen zijn pis werd besnuffeld. Er zat nog net geen hash of wiet in het gele en dampende lichaamsvocht. Het toonde wel aan dat Nick Diaz als een buitenlandse toerist in Amsterdam in de octagon heeft gestaan. Apestoned dus!

De voormalig kampioen van Strikeforce is daarentegen wel gemachtigd om te blowen. In tegenstelling tot de vrijheid die wij in Nederland kennen op dit gebied, heb je in de VS namelijk een vaag briefje van je huisarts nodig. Enkel met een medische verklaring ben je gemachtigd om ‘legaal’ stoned te worden in het land van de ongekende mogelijkheden.

Idioot genoeg wordt cannabis als prestatie bevorderend middel gezien. De verantwoordelijke voor die regel heeft waarschijnlijk nog nooit gefascineerd naar de houtstructuur van een koffieshoptafel gestaard. Dat Dana White niet van garnalen tijdens werktijd houdt is echter wel een goede reden om je pijp weg te zetten. Stoned op je werk verschijnen is vrijwel overal een overtreding. Dikke vette pech dus voor Nick ‘El Diablo’ Diaz.

Helemaal gezien hij discutabel verloor van Condit. Verslagen door dit verlies zei Diaz vaarwel tegen MMA, maar over het algemeen is afscheid nemen van vechtsport dikke vette lulkoek. Voorbeelden hiervoor zijn niet nodig. Bovendien ben je dan morgen nog aan het scrollen. Kortom er zit weer een ‘comeback’ aan te komen. Eén om een onverzadigbaar hongergevoel van te krijgen. Je gaat meteen weer aan eten denken. Burger King met Twinkies… Heerlijk!

IFRAME Embed for Youtube
@peterklosters volgenGoogle
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: Anderson Silva, Cannabis, Carlos Condit, Chael Sonnen, Jon Jones, Middleweights, MMA, Nick Diaz, , WelterweightsNieuws