Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

UFC 153: Is het Stephan Bonnar?

September 26, 2012

Wat doe je als UFC als het belangrijkste gevecht van UFC 153 in Brazilië wegvalt door de zoveelste blessure? Een gelijkwaardig gevecht vinden voor Aldo vs. Edgar is bijna onmogelijk. Dan is het logisch dat je ‘The Spider’ belt. Wie anders dan Anderson kan het oplossen? Maakt lekker niet uit wie Anderson Silva knock out mept. Alles wat Spider doet is toch wel mooi. De enige vraag rest dan nog wie het tegen Silva op neemt. Wie is het? 

Ben ik Stephan Bonnar?

Ben ik die ene gast die samen met Forrest Griffin de UFC naar een groter publiek bracht? Ben ik degene die in die epische vechtpartij verloor en daarna nooit meer iets van vergelijkbare grootte heb gedaan? Hield ik laatst publiekelijk een wanhopige en tevergeefse campagne voor kandidaatschap als trainer voor het tv-programma The Ultimate Fighter? Heb ik in feite stil afscheid van MMA genomen en mag ik mijn carrière in één gevecht uit het slop halen door van de beste vechter ooit te winnen? Ben ik eigenlijk kannonenvoer voor Anderson ‘Spider’ Silva? Ja? Dan ben ik Stephan Bonnar!

De lithium, xanax en antidepressivum kan weer voor onbepaalde tijd terug in het medicijnkastje van de psychopaat van de UFC. Stephan Bonnar alias The American Psycho doet voor spek en bonen mee aan UFC 153 en maakt wel kans op de volle winst. Bonnar heeft namelijk helemaal niets te verliezen en alles te winnen. Want als hij van Anderson Silva verliest is hij net zo cool als Forrest Griffin en Chael Sonnen. Maar als Bonnar een flying scissor into a heelhook uit zijn broekspijp tovert en van de machtigste UFC-vechter aller tijden wint, dan muteert de American Psycho tot de nieuwe American Hero. De Amerikanen zijn ten slotte patriottistisch genoeg om een einde te wensen aan het tijdperk van Domínio Brasileiro.

Weer een komiek voor Anderson Silva

Er zijn Bonnar al twee clowns voor gegaan. Hij mag zich de derde pipo noemen die het gaat opnemen tegen ‘he who is called Spider’. Chael P. Sonnen alias The American Gangster is misschien wel de bekendste komiek. De gangster’s primaire levensdoel was een tijd lang het leven van Anderson Silva zuur maken. Dat deed Sonnen op een hele vermakelijke manier die niet veel verschilt van hoe een stand-up comedian te werk gaat. Maar ook Forrest Griffin doet een duit in het zakje als het om Spidercomedie gaat. Weliswaar met de nodige zelfspot, maar Griffin krijgt de lachers naar zijn hand. Hoe kan hij ook anders dan met een zelfpown het publiek laten gieren. Hij was namelijk de behaarde boksbal van Anderson Silva voordat hij deed van ‘Run Forrest Run!’

Net zo vermakelijk is de analyse van Bonnar zelf over de kansen van het gevecht tegen Silva. Stephan doet af en toe ook humor voor te lachen zeggen. Nu wordt het afwachten wat de komende komische zet is van Bonnar. Wordt het een portie vuilnispraat à la Sonnen of een vermakelijke afgang à la Griffin.

IFRAME Embed for Youtube
@peterklosters volgen Google+
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: Anderson Silva, Stephan Bonnar,

2 Responses to UFC 153: Is het Stephan Bonnar?

 1. Niet Anton on September 27, 2012 at 11:08

  Ben ik? Anton Boersma met een sportzaak?

  Reply
  • Peter on September 27, 2012 at 14:14

   Nee

   Reply


Nieuws