Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Hesdy Gerges gaat voor de kroon in Zagreb

March 8, 2013

De Amsterdamse kickbokser die voor Egypte uitkomt staat voor het eerst in de K-1 finale. Hij vindt het een grote eer om mee te doen, maar Hesdy ‘Fighterheart’ Gerges knokt vooral om te winnen. Nu 15 maart langzaam nadert, ruikt Gerges dat er misschien een titel te halen is.

Aan spirit ontbreekt het niet bij de kickbokser van Chakuriki Gym. “Natuurlijk ga ik winnen”, zegt Gerges overtuigd. “Als ik niet in mezelf zou geloven dan hoor ik ook niet in dat rijtje thuis. Bovendien, mijn voorbereiding is echt 100%. Alles is op schema en ik heb geen last gehad. Dus ik ben er helemaal klaar voor eigenlijk. Net als iedereen in Zagreb er klaar voor zal zijn. Iedereen traint er hard voor. Ik denk gewoon dat ik iedereen moet kunnen verslaan”.

Als de ranglijst van het zwaargewicht kickboksen van LiverKick betrouwbaar is, dan staat Hesdy Gerges met een zevende plek als hoogst genoteerde kickbokser in de K-1. Maar hoe hoog je ook in de ranglijsten staat, het blijft een toernooi.

De re-match tegen Badr Hari

Als Hesdy Gerges en Badr Hari hun eerste partij winnen, treffen ze elkaar in de halve finale. Drie jaar na hun eerste beladen partij in de Amsterdam Arena. De Egyptenaar heeft er geen problemen mee als ze in Zagreb hun re-match moeten uitvechten. “Het zou top zijn als we eindelijk die re-match kunnen vechten. Ik was zwaar de underdog. Dus ik kwam om drie rondes lang keihard te knokken. In de tweede ronde toen ik lekker in de wedstrijd zat, werd de partij gestopt door een actie van Badr. Die partij is voor mijn gevoel dus nooit afgemaakt. Dit is een mooie kans om dat ook meteen af te ronden”, vertelt Gerges.

Het siert hem dat hij Badr’s onreglementaire trap heel discreet ‘een actie’ noemt. Voor iemand die zo’n actie vol op zijn schedel incasseerde, klinkt Gerges dus vrij vergevingsgezind. Hij is zelfs blij dat de Marokkaan uiteindelijk nog mee doet. “Ik vind het wel een goede ontwikkeling dat Badr mee doet. Zeker omdat niemand er meer op rekende. Hij is nu eenmaal een graag geziene vechter”.

Voorbereiding op Ismael Londt

Hesdy Gerges en Thom Harinck

Over zijn voorbereiding geeft Gerges aan dat alles op rolletjes loopt. De focus in de training ligt op Ismael Londt. Deze vechter uit het Rotterdamse Team Furious is net zo goed een kanshebber op de titel. Er wordt dus nog niet op andere mogelijke tegenstanders getraind. “Ik probeer het van partij tot partij te bekijken”, legt Gerges uit. “Het zou mooi zijn om weer tegen Badr te knokken, maar voor hetzelfde geld tref ik gewoon Samedov. Bovendien kan ik het me niet veroorloven om voorbij Londt te kijken. Het is al een prestatie op zich om van hem te winnen. Zo vaak heeft hij nog niet verloren”. In Superkombat heeft Londt inderdaad al bewezen dat hij een goede toernooivechter is.

Niets wordt aan het toeval overgelaten. Zelfs het brein en zenuwstelsel wordt getuned door middel van neurofeedback. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt in de topsport om de prestaties te bevorderen. Ook mentaal is het dik in orde met Gerges. Hij heeft Thom Harinck immers in zijn hoek staan. “Thom Harinck is heel belangrijk voor mij”, zegt de gedreven vechter serieus. “Hij heeft altijd in mij geloofd. Ook op de momenten dat helemaal niemand nog vertrouwen in mij had. Hij staat altijd achter mij en heeft mij overtuigd van het feit dat ik het gewoon kan. Thom Harinck heeft mij gebracht waar ik nu ben. En dat gaat mij nog veel verder brengen in de toekomst. Ik hoop dat ik nooit een ring hoef te betreden zonder dat hij in de hoek staat”.

 

Update: Eerder werd in dit artikel Ismael Londt een vechter uit de stal van Mike Passenier genoemd. Londt zit echter bij Team Furious uit Rotterdam en hij wordt getraind door Michel Tholel.
@peterklosters volgen Google+
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: Badr Hari, , Ismael Londt,

7 Responses to Hesdy Gerges gaat voor de kroon in Zagreb

 1. Raberber on March 8, 2013 at 17:18

  Wat een sympathieke kerol is het toch!

  Reply
 2. Colin on March 8, 2013 at 19:52

  Inderdaad een fantastische man, zowel buiten als binnen de ring

  Reply
 3. Anton on March 8, 2013 at 20:33

  Supervechter! Moest het artikel wel 2x lezen…

  Reply
  • HKK on March 9, 2013 at 05:49

   Ja, is ook niet makkelijk zo’n lapje text

   Reply
   • Raberber on March 9, 2013 at 12:07

    Hahaha LOL

    Reply
   • Jappie on March 9, 2013 at 12:32

    Doe eens niet zo lullig tegen Anton. Hij heeft een sportzaak hoor.

    Reply
 4. Inktpatroon on March 10, 2013 at 14:01

  Met pingpongballen en al jah.

  Reply


Nieuws