Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Einde van een tijdperk: Ramon Dekkers is niet meer

February 27, 2013

Wat Guus Hiddink voor Zuid-Korea betekende staat ongeveer gelijk aan wat Ramon Dekkers voor Thailand heeft betekend. Zoals Johan Cruijff de vader is van het ´totaal voetbal´, was Ramon Dekkers één van de grondleggers van de ´Dutch Style Muay Thai´. We zeggen was, want Ramon Dekkers (43) is niet meer.

Tijdens een trainingstocht op de racefiets in Breda werd de thaibokslegende onwel. Alle mogelijke middelen die de hulpdiensten tot hun beschikking hadden, werden ingezet. Een peloton aan politie en een wagenpark aan ambu’s. Zelfs een traumachopper vloog uit voor de grootheid hem zelve. Helaas was het al te laat. Terwijl de hulpverleners reanimeerden, verloor The Diamond zijn vonkel.

Yes, it’s true, the greatest Thai boxer ever has passed away today. If you have read interviews of me from 25 years back to now, you know I considered him really the greatest pound for pound striker in the world. RIP Ramon

The Diamond in volle glorie

Waren de woorden van MMA-legende Bas Rutten. De broer van Dekkers, Carlo Dekkers, is de hoofdcoach in de gym van Rutten. De Nederlandse voormalig UFC-kampioen en tegenwoordig co-host van het tv-programma Inside MMA, liet vorig jaar in zijn programma de kunsten van Dekkers nog zien. Samen met broer Carlo toonde Ramon live op tv een paar perfect uitgevoerde trap- en stootcombinaties, waar menig Thai in het vorige millennium geen antwoord op had.

Acht wereldtitels had The Diamond bij elkaar geknokt. De Nederlandse kickbokser was ook de eerste buitenlander die tot ‘Thaibokser van het jaar’ werd benoemd in Thailand. Het hol van de leeuw van muay thai.

Dekkers stond aan de basis van de allesheersende grip die Nederland heeft op het wereldwijde kickboksen. De Nederlandse kickbokser was namelijk de eerste buitenlander die Thailand in Thailand volgens Thaise reglementen een flink pak slaag gaf.

Als trainer van Golden Glory heeft Ramon Dekkers ons nog heel veel gegeven. De vonkel van The Diamond zal misschien niet meer in Ramon’s lichaam te zien zijn, maar zijn pupillen zullen ongetwijfeld de schittering aan het publiek overdragen.
@peterklosters volgen Google+
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: Bas Rutten, Ramon Dekkers

One Response to Einde van een tijdperk: Ramon Dekkers is niet meer

  1. Wallie on February 28, 2013 at 09:43

    RIP

    Reply


Nieuws