Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Samoaan kraakt Nederlandse wolkenkrabber

March 4, 2013

De Stefan Struve-trein is voor de vierde keer in vier jaar bruut tot stoppen gebracht. Tijdens zijn dertiende optreden in de UFC moest de Nederlander zijn meerdere erkennen in K-1 legende Mark Hunt.

Getty

Maar liefst 35 centimeter was het verschil tussen de 1.78 korte Hunt en de 2.13 lange Struve. Het gewicht van de heren daarentegen was ongeveer gelijk, zo rond de 120 kilo. De weging van de titanen leverde daardoor cartooneske beelden op.

Op voorhand was Struve zwaar favoriet. Een logisch gevolg van zijn superieure submissions en het zwakke grondgevecht van Hunt. Het enige wat ‘The Skyscraper’ hoefde te doen, zo vertelden de kenners, was de Samoaan op afstand te houden. De rest zou vanzelf wel komen. Niets bleek minder waar.

Stefan’s eerste rondes zijn voor zijn fans doorgaans voer voor hartinfarcten. Het lijkt er bij de Nederlander nogal eens op dat zijn aan/uit knop op zijn kin zit. Voordat hij eindelijk eens wakker wordt liggen honderden van zijn fans al te hyperventileren voor de TV. Deze keer was het niet anders. Hunt wist het gezicht van Struve, ondanks het immense lengteverschil, goed te vinden.

Zelfs toen Goliath David naar de grond wist te krijgen, lukte het hem niet om een submission te forceren. Niet zo gek, want Struve was al behoorlijk murw gebeukt en Hunt liet zien aan zijn grondgevecht te hebben gewerkt. Zelfs een aantal full-mount posities waren niet genoeg voor de man uit Beverwijk om Hunt het zwijgen op te leggen.

Struve’s kaak

Aan het begin van de laatste ronde was het gezien de vermoeidheid van beide krijgers niet ondenkbaar dat een knock-out nog tot de mogelijkheden behoorde. Struve bewoog inmiddels in slow-motion en Hunt haalde met een verwoestende combinatie de reus hard onderuit. Stefan leek zich nog te kunnen herstellen, maar zijn ogen stonden zo scheef in zijn kassen dat Herb Dean besloot er een einde aan te breien. Weer een brute nederlaag. En een gebroken kaak.

Eindelijk had hij de top tien van de heavyweights bereikt. Een overwinning had hem in de buurt van de top 5 gebracht. Hoe anders is het nu. Te vrezen voor zijn baan hoeft hij, in tegenstelling tot anderen, nog niet. Want als je één ding van Struve’s gevechten kan zeggen, dan is het dat ze spectaculair zijn.

De geschiedenis lijkt zich te herhalen voor Struve. Steeds als hij aan een opmars bezig is, wordt hij hardhandig met beide stelten op de grond gezet. Altijd via knock-out. En daar ligt het probleem. Kijkend naar zijn nederlagen, valt er één ding op: het lukt hem niet om zijn tegenstanders op afstand te houden. Door te weinig gebruik te maken van jabs, doet hij het voordeel van zijn bereik teniet.

Stefan’s opdracht is duidelijk: collega-vechter en Glory kampioen Schilt bellen voor een Semmynar. De Drent is een meester in het ontmantelen van tegenstanders door optimaal gebruik te maken van zijn lengte. Met zijn 2.12 weet hij stelselmatig buiten het bereik van kwaadwillende vuisten te blijven en prijs op prijs binnen te slepen.

Struve-fans die na zondag een operatie aan de hartkleppen behoeven, kunnen opgelucht ademhalen. Door de gekraakte onderkaak zal het wel even duren voordat onze vriendelijke reus weer boven een tegenstander uittorent. Stefan, tot die tijd beterschap toegewenst en niets te danken!


@DrsBos volgen
Schrijver: Colin
E-mail:
Bio: Cofounder van fightblog. Als hobbyschrijver en vechtsportliefhebber gebruik ik mijn sociaalpsychologische achtergrond voor de artikelen die ik schrijf.

Tags: , Stefan Struve,

3 Responses to Samoaan kraakt Nederlandse wolkenkrabber

 1. Suffering Struviaan on March 4, 2013 at 23:06

  Struve jongen! Doe eens goed lezen wat in deze blogje staat. Je kan niet elke je bek aan gort laten huffen omdat je te beroerd bent om je eigen knuistjes in de nabijheid van je eigen schedel te houden. Na elke partij lijkt het wel alsof er een slasher movie op je gezicht is opgenomen. Je knokt in de UFC. Dit is geen rock em sock em robots.

  En dat is ook niet voor te lachen! Zeker geen goeie grappig voor iemand met zoveel talent.
  Maaar jeeeeezus heej! Weet je überhaupt wel wat een jab is? Of zijn je armen zo lang dat je geen flauw idee hebt waar ze uithangen. Ga als de sodemieter naar Zuidlaren en leer. Je snapt toch wel dat Semmy jouw Yoda is. Of je Mr. Miyagi. Of je Xian Chow. (Star Wars, Karate Kid en kickboxer).

  Reply
  • Engelse autosleutel on March 4, 2013 at 23:17

   LOL. Epische comment

   Reply
 2. Nuck Choris on March 10, 2013 at 14:07

  Mooi stukje geschruve!

  Reply


Nieuws