Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Siyar Bahadurzada: “I have to go for the kill…”

February 26, 2013

Een korte kennismaking met de Nederlandse welterweight-troef in de UFC

Saitama Super Arena, Japan. 3 maart 2013. UFC on Fuel TV 8. Bahadurzada versus Dong Hyun Kim. Naast Stefan Struve, die het opneemt tegen Mark Hunt, is er dus nog een kans op Nederlands succes. Met de groeten uit Afghanistan.

De 28-jarige Afghaanse Nederlander, of de Nederlandse Afghaan (hoe u wilt), vertrok in 1999 met zijn familie uit het door oorlog verscheurde land. Niet lang daarna begon hij onder leiding van Martijn de Jong aan zijn MMA avontuur. Zijn eerste 14 partijen, allen op Nederlandse bodem, wist hij af te sluiten met een record van 11-2-1. Vervolgens zocht hij buiten de grens zijn uitdagingen. Langzaam maar zeker wist hij ook daar naam te maken. Vooral in Japan en Brazilie liet ‘The Great’ zijn sporen achter met indrukwekkende optredens in Sengoku en Shooto.

Het kon dus niet uitblijven dat Siyar opgepikt zou worden door een grotere organisatie. Na 3 succesvolle optredens tijdens Ultimate Glory evenementen hapte Strikeforce toe. Maar mede door visa-problemen heeft hij daar nooit een stap in de ring weten te zetten. In september 2011 kwam het heuglijke nieuws dat Bahadurzada door de UFC gestrikt was. Het duurde echter tot april 2012 voordat hij eindelijk de octagon instapte. Succesvol. Opponent Paulo Thiago zag al na 42 seconden in de eerste ronde het licht uitgaan. Siyar had zijn statement gemaakt.

Nu wacht er dus een ontmoeting met ‘Stun Gun’ Dung Hyun Kim. De 31-jarige Zuid-Koreaan is gevaarlijk op de grond en met 10 optredens in de octagon (7-2-1) een stuk ervarener dan de Nederlander. Een zware, doch cruciale opgave. Een nederlaag zou namelijk de droom van een UFC-titel ernstig in duigen doen vallen. Een indrukwekkende overwinning zet daarentegen de deur tot de top 10 van de welterweights wijd open. Vechtsportminnend Nederland zal in ieder geval voor ’The Great’ duimen. In onderstaande mini-documentaire wordt duidelijk dat het met zijn mentale sterkte wel goed zit. Nice to meet you, Siyar:

IFRAME Embed for Youtube


@DrsBos volgen
Schrijver: Colin
E-mail:
Bio: Cofounder van fightblog. Als hobbyschrijver en vechtsportliefhebber gebruik ik mijn sociaalpsychologische achtergrond voor de artikelen die ik schrijf.

Tags: Japan, , Siyar Bahadurzada, Stefan Struve, UFC on Fuel

One Response to Siyar Bahadurzada: “I have to go for the kill…”

  1. Teun Ering on March 7, 2013 at 14:44

    Beter verander je de titel: I have to go and be killed. Ha!

    Reply


Nieuws