Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Onder de loep: Stefan Struve’s kin

September 29, 2012

De kin van Stefan Struve is hot. In de aanloop naar UFC on Fuel TV 5 is het deel van het gezicht dat wordt gevormd door de mandibula onderwerp van gesprek op zo ongeveer elke MMA-site die het wereldwijde web rijk is. Terecht?

Stefan Struve

Ik vind er zo op het eerste gezicht weinig mis mee. Toegegeven, de ronde kin van de sympathieke zwaargewicht is een tikkeltje saai en hier en daar wat pokdalig. Maar om daar nu zo’n ophef over te maken is rijkelijk overdreven. We kunnen tenslotte niet allemaal een kin als Urijah Faber hebben.

De figuurlijke kin

De talrijke berichtgeving is een stuk beter te begrijpen wanneer we kijken naar de figuurlijke betekenis van ‘een kin hebben’:

A fighter with a “good chin” refers to a fighter with tremendous ability to absorb punishment in the facial area without being struck unconscious, which can also be called “having a beard”, “good whiskers”, “granite chin” or “iron chin”

Er heerst verdeeldheid over het vermogen van Struve om klappen te incasseren. Sceptici wijzen naar zijn drie nederlagen in de octagon (tegen respectievelijk Dos Santos, Nelson en Browne), welke allen via (technische) knockout tot stand kwamen. Gelovigen daarentegen duiden op de wonderbaarlijke wederopstandingen (niet voor de hematofoben onder ons) die Stefan in de kooi heeft weten te etaleren tegen onder meer Denis Stojnic. Voor beide argumentaties valt wat te zeggen.

Zelf kent ‘The Skyscraper’ geen enkele twijfel wat betreft zijn kin, zo vertelt hij mmajunkie.com:

“I know for a fact that I’ve got a really good chin, I showed that in multiple fights. The shots that I got hit with by Browne and Nelson would have taken anybody down, so that’s not something I really worry about.”

Vanavond krijgt onze reusachtige landgenoot de kans om zijn criticasters de mond te snoeren wanneer hij het in Nottingham opneemt tegen de ongeslagen Stipe Miocic. Ook de Kroaat blaakt van het zelfvertrouwen in de aanloop naar zijn eerste serieuze beproeving in het achthoekige strijdperk. Niet geheel onterecht, gezien het feit dat de bookies Struve als underdog hebben geposteerd.

Hoe dan ook, het belooft een heet avondje te worden voor Stefan in de stijf uitverkochte Capital FM Arena.  Het is voor hem vooral zaak om de aanvallen van Miocic op zijn veelbesproken kin vakkundig te ontmantelen om vervolgens zelf gevaarlijk te worden met zijn stoten en submissions. Want ook dit gevecht stapt Struve in met dezelfde mentaliteit als in al zijn andere beproevingen: to winish wights! Bovendien katapulteert een overwinning de Beverwijker de top 10 van de zwaargewichten in.

Aan de sfeer zal het de 29e september van 2012 niet liggen; het gepassioneerde Britse publiek heeft van elk Engels UFC avontuur tot nu toe een daverend succes gemaakt. Tot groot genoegen van Ome Dana.

Om alvast in de stemming te komen:


@DrsBos volgen
Schrijver: Colin
E-mail:
Bio: Cofounder van fightblog. Als hobbyschrijver en vechtsportliefhebber gebruik ik mijn sociaalpsychologische achtergrond voor de artikelen die ik schrijf.

Tags: Kin, , , Stipe Miocic,Nieuws