Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

King of the Ring wordt King of the Cage?

September 4, 2012

Na de maandenlange Badr Hari-obsessie van de rioolpers is er nu weer positief nieuws te melden vanaf het vaderlandse vechtsportfront: Tyrone Spong gaat zijn MMA-debuut maken. De lightheavyweight divisie van Titan FC wordt het decor waarop de geboren Surinamer acte de présence zal geven. Zijn debuut staat gepland voor twee november tegen een nader bekend te maken opponent. De MMA community fantaseert inmiddels over mogelijke matchups als een zweterige puber over de blonde zus van zijn beste vriend.

MMA Tyrone

Erg verrassend is deze stap niet te noemen; sinds UFC 133 in augustus van 2011 traint Spong al met Rashad Evans en de rest van de Blackzilians. Destijds gaf hij al aan dat een MMA-debuut zeker niet uit te sluiten viel. Enigszins opvallend is wel de keuze voor Titan FC, nummer 19 op de officieuze lijst van MMA organisaties aller tijden. Tyrone kiest daarmee voor de weg der geleidelijkheid, geen onverstandige zet als je het mij vraagt. Dat kan ook gezegd worden van zijn keuze voor de light heavyweight divisie. Hoewel er wat kilo’s geloosd moeten worden, zal hij met zijn imposante gestalte menig tegenstander angst inboezemen.

Dat een transitie van het kickboksen naar het MMA (en vice versa) succesvol kan zijn is in het verleden bewezen. Schilt, Overeem en Cro Cop zijn hier goede voorbeelden van. Voor ‘The King Of The Ring’ is het nu zaak om zich te bekwamen in de aspecten naast het staande gevecht, met de nadruk op de takedown- en submission defense. Met trainingspartners als King ‘Mo’ Lawal, Rashad Evans en Alistair Overeem mag dat geen probleem zijn.

Hoe de toekomst van Spong er uit zal zien is lastig te voorspellen. Kortgeleden heeft Tyrone namelijk ook een exclusief tweejarig contract getekend bij Glory, waardoor je je af kan vragen hoe serieus de overstap naar MMA te nemen is. Voor nu kunnen we alleen maar met smart uitkijken naar de MMA-vuurdoop van één van ‘s werelds beste kickboksers.


@DrsBos volgen
Schrijver: Colin
E-mail:
Bio: Cofounder van fightblog. Als hobbyschrijver en vechtsportliefhebber gebruik ik mijn sociaalpsychologische achtergrond voor de artikelen die ik schrijf.

Tags: Badr, , Rashad, Spong, TitanFC, TyroneNieuws