Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Goede kans op K-1 titel voor Hesdy Gerges

September 22, 2012

Met het wegvallen van Daniël Ghita en Rico Verhoeven is Hesdy Gerges een grotere kanshebber geworden voor de titel in de K-1. Volgens de Egyptische Nederlander zelf, is het nog niet zo ver. Hij moet eerst langs Sergei Lascenko.

Is dit de toekomstige titelhouder van de K-1?

“Dat is waar ik me voorlopig volledig op focus”, vertelt Hesdy ‘Fighterheart’ Gerges vlak na zijn training. “Lascenko is een sterke tegenstander, dus over drie weken mag ik vol aan de bak”.

Aan de bak in de Final 16 van de K-1 dus. Hesdy Gerges is de K-1 trouw en flirt voorlopig niet met de glorie van Glory. Zelfs niet met het oog op de mogelijk instabiele financiële situatie bij de organisatie van Gunil ‘Mike’ Kim.

Gerges: “Alle fouten die de K-1 eerder heeft gemaakt zijn recht getrokken. Zolang ik een contract heb, ben van plan bij de K-1 te blijven”.

Hesdy Gerges vs. Sergei Lascenko

Sergei Lascenko uit Oekraïne is misschien voor de fans van K-1 een nieuwe naam. Hij mag zeker niet op de grote hoop B-kickboksers worden gegooid van het huidige K-1 bestel. Hoewel de organisatie flink aan kwaliteit moest inleveren, is Lascenko wel een vechter die tot het topsegment behoort.

Daniël Ghita had maar liefst drie rondes nodig om de ‘Ukranian Tough Guy’ nokkie te krijgen. Wat gezien de reeks van de Roemeense nokkie-artiest opzich al een prestatie is.

In zijn laatste gevecht was de Oekraïner na vier rondes te sterk voor Rico Verhoeven. Ook een grote afwezige op het gala van de laatste 16 van de K-1. De Nederlandse Verhoeven won in zijn laatste partij nog van Gerges. Maar dat zegt niets. “Mijn hand raakte in de eerste ronde uit de kom. Ik heb dus de rest van de partij in principe met een gebroken hand moeten vechten. Dat voel je constant”, verklaart Gerges over de verliespartij in Brussel.

K-1 Final 16

Het gevecht tussen Hesdy Gerges en Sergei Lascenko vindt plaats op 14 oktober in de Japanse hoofdstad Tokio. Gerges vindt het niet erg om zo ver van huis te moeten knokken. “Ik ben blij dat ik in het buitenland vecht. Het publiek in Nederland zit vol met mensen die nog nooit iets hebben bereikt, maar als ze hebben gezopen of geblowd roepen ze wel domme dingen”.

De Egyptenaar doelt op het optreden van het publiek tijdens het gala van It’s Showtime in Leeuwarden, waar Gerges op een fluitconcert en boegeroep werd getrakteerd. Hij is echter van plan om deze ontevreden klanten in Tokio tot stilte te manen. Gerges: “Ik ga laten zien dat het zeker nog niet klaar is. Het gaat een spectakel worden”.
@peterklosters volgenGoogle
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: , , K-1 Final 16Nieuws