Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Tom Lawlor nummer vijf voor Michael Kuiper

February 11, 2013

De UFC heeft Tom Lawlor voorlopig tegenover Michael Kuiper gezet voor UFC on Fuel TV 9. Op 6 april in Zweden mag de Nederlandse UFC-vechter breken met de pechreeks van zijn opponenten. Veteraan Tom Lawlor is de vijfde tegenstander voor Kuiper’s lang verwachte derde partij.

Michael Kuiper zou voor het laatst op 27 januari al in actie komen. Maar de Nederlandse MMA-revelatie werd geplaagd door blessures van zijn tegenstanders. De UFC schrapte het derde optreden uiteindelijk van de card, nadat Josh Janousek de zoveelste afmelding was. Dat was erg zonde, want de 23-jarige Brabander was er helemaal klaar voor en zelfs naar de VS afgereisd.

De heen en weer geschoven Kuiper leek alles goed te vinden. Geen gepiep over de voorbereiding die hij niet kon doen door de cancelrage in de UFC. Aan Kuiper kan het niet liggen. Hij was niet kieskeurig over zijn potentiële sportieve vijanden. Na zijn KO-victorie op Jared Hamman liet hij weten dat hij alle voorstellen van de UFC zou accepteren.

Deze bescheidenheid siert Kuiper. Zijn verloren UFC-debuut tegen Rafael Natal geeft ook weinig ruimte voor onderhandeling. Hoewel de Nederlander in Europa oppermachtig was in menig kooi en ring. Voordat hij het logo van de UFC op zijn handschoenen droeg, was Kuiper ongeslagen. De naar MMA overgestapte judoka werd door zijn prestaties in Europa niet alleen door de UFC opgemerkt. Ook Bellator toonde interesse in de Nederlander die 11 partijen op rij won.

Met een zwarte band in Judo en de purnokleurige band in Brazilian Jiu Jitsu (in Nederlands beter bekend als Braziliaans Joe Joetsie) is hij zeker iemand voor de toekomst. De aanwezige ruimte om te groeien moet echter wel worden benut. Zowel voor binnen als buiten de octagon. Kuiper mag straks wel wat meer van zich laten horen. Dus gewoon Engels praten zoals het hoort en Twitterfitties veroorzaken als de rest. Anders moet hij nog meer afzeggers en spijbelaars dulden.

Het lijstje van tegenstanders voor Kuipers derde octagonbezoek:

  1. Thiago Perpetuo (geblesseerd)
  2. Caio Magelhaes (geblesseerd)
  3. Buddy Roberts (geblesseerd)
  4. Josh Janousek (geblesseerd)
  5. Tom Lawlor (draadje los in zijn hoofd)

 

De fratsen van Tom Lawlor

Kuiper en Lawlor zijn twee verschillende persoonlijkheden. Waarschijnlijk kunnen de beide heren veel van elkaar leren. Waar de één teveel aan heeft, is bij de ander een gebrek.

IFRAME Embed for Youtube

Michael Kuiper en Gegard Mousasi

UFC on Fuel TV 9 is lichtjes Nederlands getint. Niet alleen Kuiper, maar ook Gegard Mousasi staat namelijk op de kaart. De voormalig Strikeforce krijger mag zijn debuut in de UFC maken. Met behoorlijk wat meer ervaring is het debuut van Mousasi iets grootser. Sterker nog… Hij verzorgt samen met Alexander Gustafsson het main event.

De card voor 6 april tot zover:

Alexander Gustafsson vs. Gegard Mousasi
Philip De Fries vs. Matt Mitrione
Ryan Couture vs. Ross Pearson
Mike Easton vs. Brad Pickett
Akira Corassani vs. Robert Peralta
Papy Abedi vs. Besam Yousef
Marcus Brimage vs. Conor McGregor
Ben Alloway vs. Ryan LaFlare
Adlan Amagov vs. Chris Spang
Michael Johnson vs. Reza Madadi
Michael Kuiper vs. Tom Lawlor

 
@peterklosters volgenGoogle
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: Gegard Mousasi, Michael Kuiper, Tom Lawlor,Nieuws