Wederopbouw K-1 World Grand Prix in Zagreb

Na alle tegenslagen voor de K-1, lijkt er in Zagreb eindelijk iets te gebeuren. Het was namelijk de bedoeling om al in december 2012 de Final 8 te organiseren. Voordat er helemaal niets meer gebeurde, schoot de manager van Mirko ‘Cro Cop’ Filipovic gelukkig te hulp. Orsat Zovko heeft in de Kroatische hoofdstad duidelijk de regie. Hij lijkt de K-1 World Grand Prix zelfs weer wat flair te kunnen geven. Of zijn we na 2012 niet gewoon niet meer zo kritisch?

Ook de media wordt door de Kroaat Zovko geregeld. K-1 eindbaas, Gunil ‘Mike’ Kim, moet ontzettend opgelucht zijn. Iedereen lijkt nu eindelijk met hem in plaats van tegen hem te werken. Ook zijn eigen mensen konden zonder moeite de amateur uithangen. We zijn toch niet vergeten hoe Masato in dit filmpje met die flauwekul begon?

Met alle respect voor zijn presentaties in de ring, maar het is niet vreemd dat hij thuis mocht blijven. Masato was een behoorlijke vechter, maar als executive producer voor K-1 was hij een probleem. De professionele uitstraling van de organisatie was pleite, wanneer de executive producer Engelse woorden begon te braken. Of Masato verantwoordelijk is voor falen van de complete mediacampagne van K-1, is door het slechte mediabeleid nooit echt duidelijk. Waarschijnlijk was niemand meer bereid om zijn laatste verklaring te ondertitelen.

Het gebrek aan transparantie was niet alleen vervelend voor de fans en media. Zelfs de vechters zijn amper ingelicht over het uitstel van de finale. Het eindtoernooi dat in New York gepland stond, werd uitgesteld. Het is niet ondenkbaar dat de grote appel te duur of gewoon onverstandig was. Een gevuld Arena Zagreb is immers beter dan een uitgestorven Madison Square Garden. De opkomst van K-1 Rising in Los Angeles was al een slecht voorteken voor een finale in de Verenigde Staten.

Promotors en problemen

Oost-Europees publiek houdt wel van een paar potjes K-1. Deze nieuwe promotor lijkt ook echt te promoten. Dat is prettig samenwerken voor de K-1. De promotie was sowieso al slecht en samenwerken met promotors hiervoor viel Kim ook zwaar tegen.

De Nederlander Simon Rutz van It’s Showtime ging er namelijk al snel vandoor en bracht de hele inboedel naar concurrent Glory. Daarna zou K-1 met Eduard Irimia van Superkombat de boel oplossen. Maar dat liep ook niet op rolletjes. De grote namen die er nog waren mochten niet meer mee doen. Hoe het allemaal is gelopen, gaat niemand vlakvoor het toernooi aan de grote klok hangen. Vooral niet nu het even lekker lijkt te gaan.

De manager van Mirko

Als het gewoon een dampend succesje wordt, krijgt Orsat Zovko gewoon de kudo’s. Net zo makkelijk als we Masato de schuld geven voor de mislukte poging in 2012. Terwijl het niet eens zo bijzonder is wat er nu met de productie gebeurt. Het wereldnieuws over de terugkeer van Badr Hari werd notabene in het Hrvatska op een website gepost.

Een paar interviews, een persconferentie en de weging op Youtube waren wel weer fijn om te zien. Maar na de slechte video’s, wazige persberichten en een Facebookpagina die het allemaal naar buiten moest brengen, is de verwachting niet zo bijster hoog geweest de laatste tijd. Eindelijk zien we dat de K-1 World Grand Prix echt gaat plaatsvinden.

Dan is een simpele weging al genieten. Het is misschien geen entertainment à la Michael Schiavello. Gelukkig is het ook geen productie van Masato.

IFRAME Embed for Youtube

Oorlog om de titel

De productie van K-1 is misschien alles behalve indrukwekkend geweest. Het is daarentegen ook nooit saai geweest. K-1 moet nu alleen opnieuw worden opgebouwd. Kroatië is uitstekend om de organisatie er bovenop te helpen. Er is in ieder geval genoeg ervaring met wederopbouw na een gruwelijke oorlog. Dat komt van pas na de partij van Gerges en Londt. Zij gaan namelijk drie keer drie minuten oorlog voeren.

Als Hesdy Gerges en Ismael Londt volle bak gaan in de kwartfinale, is het de vraag of er nog wel een door kan naar de halve finale. Zet je in ieder geval maar schrap als er low kicks worden uitgedeeld. Wanneer Gerges zijn scheenbeen in die spieren van Londt’s bovenbeen laat verongelukken, dan springen de tranen in de ogen van iedereen die dat ooit heeft mogen voelen.

Maar Londt is ook niet bepaald zachtzinnig in zijn partijtjes. Mr. Pain neemt gewoon een keer die helse maai met dat bot op zijn dijbeen. Maar dan slaat hij ineens toe. Zonder te beseffen dat er wat mis is, kan het ooglid van Gerges ineens nog aan een velletje hangen.

Vanavond om 22:00 uur op RTL 7

Card K-1 world GP Zagreb

  1 comment for “Wederopbouw K-1 World Grand Prix in Zagreb

  1. Corky
    March 15, 2013 at 13:53

    War Badr!

Laat een bericht achter