Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

De onverklaarbare schoonheid van geweld in HD

November 19, 2012

De derde editie van Scooter’s Fight Night is geschiedenis. Het enige evenement in Friesland waar bloed en bier als een soort mixdrankje wordt geconsumeerd. Hier volgt een vrij verslag.

Een onevenwichtig man/vrouw ratio. Voorgevechten waarvan het beeld niet synchroon loopt met het geluid. Een cluster Jägerbombs inclusief beschonken barman. Niet bepaald ingrediënten die je direct associeert met een succesvolle Fight Night. Maar als George en Carlos virtueel aanwezig zijn, maakt het niet uit hoeveel anekdotes een beschonken barkeeper vertelt over het per ongeluk kijken van homo-erotische internetvideo’s.

Wanneer schoonheidsfoutjes de avond bepalen, is het lekker om een St. Pierre en een Condit achter de hand te hebben. Met een dominante performance en een trap op het hoofd uit het niets, krijgen alle minpuntjes een positieve lading.

Zoals alle memorabele avonden horen de mindere momenten er nu eenmaal bij. Zoals het verplichte isolement waarin je verkeerd, voorafgaand aan Scooter’s Fight Night. Het is uit den boze om door je tijdlijn van Facebook of Twitter te scrollen. Vergeet het maar om Youtube te openen in je browser als je nog bent ingelogd.

De zondagen van Fight Night in Drachten beleef je als die barre oude tijd waarin Nederlandse radio en televisie de enige media zijn. Het is bijna een dag lang multimediaal vasten. Een regelrechte ramp voor cyberjunkies zoals ik. Maar beslist nodig om ongespoild optimaal van dit geweld in HD te kunnen genieten. Dit afzien wordt uiteindelijk beloond met een dosis geweld dat je aanschouwt alsof je getuige bent van de ontmaagding van je eigen moeder.

Waarom wij MMA-enthousiastelingen onszelf dit aan doen is niet uit te leggen. Het is met geen pen te beschrijven hoeveel horror wij moeten doorstaan voor een avondje geweld. Het is iets wat je moet ervaren om het te kunnen begrijpen. Het is de onverklaarbare schoonheid van geweld in HD. Ervaar het zelf op de volgende Fight Night in Café Scooter’s te Drachten.

 
@peterklosters volgenGoogle
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.


Nieuws