Het blijft een beetje mysterieus wat de redenen van de K-1 zijn om Daniël Ghita en Rico Verhoeven uit de finales te drukken. Het is dus weer speculeren geblazen. En geruchten de wereld in helpen, daar houden we bij Fightblog wel van.
De vraag waarom blijft nog even onbeantwoord, omdat K-1 nog niet met een goed onderbouwd daarom naar buiten is gekomen. Er is dus geen definitieve reden voor het weglaten van Verhoeven en Ghita. Ook niet voor het wel opstellen van Hesdy Gerges. De Egyptenaar wordt immers door dezelfde manager vertegenwoordigd. Speculeren is de enige optie tot opheldering. Als Gunil ‘Mike’ Kim niet een goed verklaring kan geven, dan verzinnen we zelf wel een mogelijke daarom.
Belangrijk om te weten is dat er bij besluiten als het schrappen van namen als Ghita en Verhoeven nooit één reden kan hebben. Het moeten er altijd meer zijn. Vaak kun je ze wel onder één overkoepelend motief plaatsen. Dat zijn:
De financiële redenen
Alles kost geld. Het is zeker niet gratis om op verschillende locaties op deze planeet een toernooitje kickboksen te organiseren. In het geval van de K-1 Rising evenementen was het een investering. De gala’s in Madrid en Los Angeles hebben de K-1 namelijk geld gekost. En de smet van ‘moeite hebben met uitbetalen’ heeft de organisatie nog niet kunnen afschudden. Er schijnt namelijk nog een rekening open te staan met de naar Glory verkaste Anderson ‘Braddock’ Silva.
Dure ballast
Dat K-1 afstevent naar een nieuw faillissement wordt wel eens geroepen. Het kan pas worden bevestigd als het te laat is. Wellicht hebben de CEO’s van de K-1 besloten om dure vechters als Ghita en Verhoeven te lozen. Je grootste spelers niet uit hoeven te betalen scheelt natuurlijk enorm in de kosten. Of het verstandig is om op die manier kosten te besparen is echter wel zeer te betwijfelen.
Besloten voor K-1 trouwe vechters
Weer een kampioen afstaan aan concurrent Glory is natuurlijk geen optie voor K-1′s Gunil Kim. Dat Remy Bonjasky eerder dit jaar al voor hun neus is weg gekaapt, is al pijnlijk genoeg. Als je vervolgens de kans loopt dat je grootste kanshebber vrolijk met de door jouw overhandigde miljoen bij de concurrent binnen stapt, moet je misschien ingrijpen. En een beetje vroegtijdig ook. ‘Dus waarom schrappen we Daniël Ghita gewoon niet van de deelnemerslijst’, moet één van de CEO’s gedacht hebben. Voor de zekerheid die beer van een Nederlander ook maar uit de laatste 16 gummen.
Ruimte voor onderhandelen
Betalingsregelingen zijn het fundament geweest voor de herintroductie van de K-1 aan het kickbokspubliek. Iedereen die bij K-1 tekende zou 50% van het bedrag krijgen dat nog verschuldigd was. Ja, het bedrag wat de K-1 nog moest betalen. Deze schuld was nog een erfenis van de vorige directie van de K-1.
Betalingsregelingen met vechters zijn de K-1 CEO’s wel gewend om als onderhandelingsmiddel te gebruiken. Dus waarom niet als het om het prijzengeld van een miljoen dollar gaat? Zolang je maar met vechters onderhandelt die bereid zijn om water bij de wijn te doen. Was Daniël Ghita dat ook? Het management van Ghita stelde als eis dat het geld er moest zijn nadat de Roemeen als winnaar uit de laatste acht zou komen. Niet alleen op zo’n neppe uitvergrote cheque. Niet in termijnen van een paar honderd maanden. Gewoon in één klap op de rekening. Desnoods met Paypal.
K-1 Final 16
Waar het ten slotte allemaal om draait, zijn de vechters die vooral NIET op dit lijstje staan.
@peterklosters volgenGoogle |
Schrijver: Peter E-mail: Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden. |