Schrijf je in bij Fightblog

Wees niet zo anoniem en doe gewoon registreren.

We weten graag wie onze lezer is. Dus doe maar lekker invullen!

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Overeem: Juicemonkey of goede genen?

December 24, 2011

Er wordt veel over gespeculeerd. Wat heeft de fysieke metamorfose bij Alistair ‘The Reem’ Overeem in gang gezet. Sinds zijn overstap naar de zwaargewichten in Strikeforce in 2007, heeft het lichaam van de Nederlander een angstaanjagende vorm aangenomen. Hoewel de Strikeforce- en K1 kampioen (en binnenkort misschien ook nog de UFC-belt) nog nooit positief is getest na het zeiken in een bekertje, moet hij steeds vaker ongegronde beschuldigingen van dopinggebruik slikken.

The Reem vroeger

The Reem nu

Cranked.com noemt hem: “A Dutch kickboxer who looks like someone at Marvel Comics drew a man genetically engineered to fuck your girlfriend”. De Australische vechtsportcommentator, Michael Schiavello, kondigt hem vaak aan met de zin: “More muscles than a seafood platter”.

Niemand zal deze uitspraken ontkennen. Het zijn uitspraken die geen beelden nodig hebben. Zijn tegenstanders bidden tot God na het horen of lezen van deze woorden. Zij verzoeken bescherming bij hogere machten om hun vriendin te beschermen tegen deze gigantische neger.

Jammer genoeg ontvangt Overeem dat respect niet van iedereen. De kritiek aan het adres van de Nederlander komt vooral vanuit de VS. Diverse hobby-analisten openen publiekelijk het vuur op het paardendieet van ‘The Reem’. Op Youtube typeren de ‘MMA specialisten’ in dubieuze Doe-Het-Zelf tv studio’s onze landgenoot als: Juicemonkey, juicehead en Alistair Overoid.

Overeem trekt zich er zelf niet zoveel meer van aan. Hij is de beschuldigingen wel gewend en hoort ze al vanaf zijn eerste gevecht. “Gewoon goede genen”, verklaart hij zelf na de confronterende vraag in een interview met Michael ‘The Voice’ Schiavello.

Overeem is altijd een zwaargewicht geweest en moest een energieslurpend dieet volgen om als light heavyweight aan de bak te kunnen. Ook zijn leeftijd speelt mee. Het is heel gewoon dat je na je dertigste veel spiermassa kunt kweken door goede voeding (veel paardenvlees) en hard trainen (tyfushard gewichten pompen).

Toch blijft het raadselachtig hoe zijn kracht en lichaam zo explosief is gegroeid. Zelfs bij de diehard Übereem fans is hier en daar wel een vraagtekentje te bespeuren. Want het lijkt alsof Overeem opeens twee reuzen van monnikskapspieren heeft gekregen. Twee joekels van bulten pronken op zijn schouders. Daar tussenin poseert zijn massieve stierennek voor de camera’s van internationale media. De camera’s registreren ook dat zijn gezicht behoorlijk is veranderd.

Niet meer dat jonge smalle koppie. Nu accentueren zijn brede kaakspieren een smerige en gemene blik. Zijn alles behalve goedaardige expressie schreeuwt non-verbaal dat hij al onze vriendinnen gaat uitwonen.

Nadat hij de hele wereld met zijn ogen heeft verkracht, is niet verwonderlijk dat hij wordt beschuldigd van gebruik van steroïden. Zijn sterk getransformeerde fysiek bevestigt het oordeel. Het is alleen nog niet wetenschappelijk aangetoond, want keer op keer levert Alistair Overeem het dampende en sterk geurende bewijs van zijn onschuld tijdens de dopingtest.
@peterklosters volgenGoogle
Schrijver: Peter
E-mail:
Bio: In mijn schrijfstijl ken ik weinig nuances en ik gebruik veel waarde-oordelen en schuttingtaal. Naast Fightblogger ben ik ook de admin van deze site. Dus ik zoek altijd naar de knock-out bij zoekmachines met mijn kwetsende SEO trefwoorden.

Tags: , , , ,

5 Responses to Overeem: Juicemonkey of goede genen?

 1. Tinge on February 18, 2011 at 3:52 pm

  Een dopingtest zoals uitgevoerd wordt in de vechtsport is natuurlijk niet een bepaald waterdichte test. Je moet denk ik ook reeel zijn als fan wat je verwacht van de atleten die de ring in stappen. Het menselijk lichaam is niet berekend op dermate veel belasting die een sport als MMA met zich meebrengt. Vechters trainen veelal geblesseerd, en moeten (hetzij voor fans, hetzij om brood op de plank te brengen) toch er steeds maar weer staan. Dat vraagt om een snelle herstelperiode.

  Ik denk ook niet dat het gebruik van doping zozeer samenhangt met een gespierde lichaamsbouw, dat zie je ook aan de voorbeelden van mensen als Barnett (3x positief bevonden op het gebruik van doping) die er eigenlijk helemaal niet zo droog en afgetraind uitzien.

  Uiteindelijk weet je het nooit zeker, maar ik denk dat er veel meer gebruikt wordt in de vechtsport dan we in eerste instantie denken. Tegenwoordig zijn ze gewoon heel goed in het verbergen van het middel.

  • colin on February 22, 2011 at 2:16 pm

   Klopt allemaal. Wij als fans willen graag dat er eerlijk (lees: onder gelijke omstandigheden) gevochten wordt. Dopinggevallen doen hier behoorlijk afbreuk aan, ik noem een Chael Sonnen. Misschien is dat ook wel een reden waarom er geen ander controlesysteem gehanteerd wordt. Out-of-competition controles zouden massale schorsingen tot gevolg kunnen hebben wanneer het gebruik van doping schering en inslag zou zijn.

   • Miracle on October 2, 2011 at 7:37 am

    If you wrote an article about life we’d all reach enligtheenmnt.

 2. HKK on January 29, 2012 at 4:56 am

  Moet zeggen dat ik hem ongeacht zijn dikke kop een hele schattige (niet gay) uitstraling vind hebben.
  Vind hem allesbehalve een gemene en smerige blik hebben.
  Die jongen kan trainen wat ie wil maar hij blijft dat knuffel gezicht hebben.

  • Peter on January 29, 2012 at 6:08 pm

   Ik vond zijn staredown met Spong behoorlijk psycho.Nieuws